Osigurajte si ljepši ten i zdravije tijelo

0

SAVJET

Za zdravije sutra…

… iskoristite sezonu rajčica – pojedite barem jednu dnevno i osigurajte si ljepši ten i zdravije tijelo.

Zašto?

Zbog LIKOPENA – antioksidansa.

Istraživanje koje su proveli dermatolozi na Sveučilištu Charite u Berlinu otkrilo je vezu između likopena i glatke, manje naborane kože. Istraživači su otkrili da likopen igra jako važnu ulogu za zdravlje kostiju, te da žene koje ne konzumiraju dovoljno namirnica koje ga sadrže (a rajčica je prepuna) imaju veću šansu da obole od osteoporoze.

Kuhanje rajčice umanjuje količinu Vitamina C, ali povećava djelovanje i koncentraciju likopena. Pošto je likopen topiv u masti, za najbolji efekt se preporučuje kuhanje rajčice na maslinovom ulju.

 

Share.

About Author

Valentina Sumpor

FITNESS TRENERICA Diplomirana ekonomistica (EFZG) i fitnes trenerica (FITNES UČILIŠTE) s višegodišnjim iskustvom u fitnesu, treniranju i usmjeravanju ljudi ka boljem, zdravijem načinu života. Osnovala je i vodi SanaGravida centar za žene koji je usmjeren na savjetovanje i vježbanje trudnica i žena svih dobi s ciljem poboljšanja kvalitete života žena u našoj zajednici.

Comments are closed.