Usporite starenje i smanjite rizik od raka pomoću šljiva

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SAVJET

Za zdravije sutra…

… danas navalite na šljive bez grižnje savjesti!

Zašto?

Šljive su pune vitamina C što znači da su također veliki prirodni antioksidansi. Treba napomenuti da je hrana bogata antioksidansima korisna za vaše zdravlje jer može spriječiti oštećenje stanica uzrokovano oksidacijom.

U slučaju da ne znate što je oksidacija – to je posljedica razgradnje molekula kisika koje putuju kroz vaše tijelo. Šteta koju te molekule uzrokuju je stvaranje slobodnih radikala, a to nije dobro za tijelo. Smatra se da su slobodni radikali jedni od uzročnika karcinoma. Tu nastupaju antioksidansi – uklanjaju te štetne molekule kisika. To nas navodi na zaključak da su šljive na popisu korisnih namirnica koje su izvrsne u rješavanju oksidativnih oštećenja. Samo nekoliko šljiva dnevno pomoći će vašem tijelu da se regenerira, usporit će starenje i smanjiti rizik od raka.

 

Share.

About Author

Valentina Sumpor

FITNESS TRENERICA Diplomirana ekonomistica (EFZG) i fitnes trenerica (FITNES UČILIŠTE) s višegodišnjim iskustvom u fitnesu, treniranju i usmjeravanju ljudi ka boljem, zdravijem načinu života. Osnovala je i vodi SanaGravida centar za žene koji je usmjeren na savjetovanje i vježbanje trudnica i žena svih dobi s ciljem poboljšanja kvalitete života žena u našoj zajednici.

Comments are closed.