Zeleno lisnato povrće 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SAVJET

Za bolje sutra…

Za bolje sutra, danas napunite svoj tanjur zelenim, lisnatim povrćem i potrudite se da ne ostavite ni listić za sobom. 🙂

Zašto?

Tamno lisnato zeleno povrće ima jak detoksikacijski učinak zahvaljujući klorofilu. Taj biljni pigment odgovoran je za potrošnju svjetlosti u procesu fotosinteze, što stvara energiju. No, uz to, ima sposobnost povezivanja s toksinima i drugim slobodnim radikalima te ih pretvara u neutralne materijale. Također čisti teške metale koji se nakupljaju u našem tijelu.

Savjet: Moderna hrana sadrži visoku kiselost, pa se pobrinite da vam je kuhinja puna špinata, kelja, pšenične trave i ostalih organskih tamnih lisnatih zelenila. Dodajte pšeničnu travu u svoje smoothie ili sokove. Napravite ukusnu juhu od špinata ili pečeni kelj s maslinovim uljem i začinima.

 

Share.

About Author

Valentina Sumpor

FITNESS TRENERICA Diplomirana ekonomistica (EFZG) i fitnes trenerica (FITNES UČILIŠTE) s višegodišnjim iskustvom u fitnesu, treniranju i usmjeravanju ljudi ka boljem, zdravijem načinu života. Osnovala je i vodi SanaGravida centar za žene koji je usmjeren na savjetovanje i vježbanje trudnica i žena svih dobi s ciljem poboljšanja kvalitete života žena u našoj zajednici.

Comments are closed.