Orašasti plodovi i sjemenke 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SAVJET

Za bolje sutra…

Neka zanimaciju za vaše zube prilikom filmske večeri nezdrave, prerađene grickalice zamijene orašasti plodovi.

Zašto?

Uvijek držite pri ruci vrećicu orašastih plodova i sjemenki poput badema, oraha, lanenih sjemenki ili suncokretovih sjemenki.

Redovan unos badema pomoći će vam da se riješite svih masnih naslaga koje nastaju oko jetre.

Orasi sadržavaju visoku razinu kiseline arginin, koja pomaže jetri da se detoksicira. Također su sjajni za pomoć vašem mozgu da bolje funkcionira.

Lanene sjemenke pojačavaju vaše raspoloženje, sadrže vlakna kojima se lakše uklanjaju toksini iz vašeg probavnog trakta. Lanene sjemenke suzbijaju apetit i pomažu kod gubitka kilograma.

Sjemenke suncokreta sadrže magnezij, mineral koji održava razinu krvnog tlaka normalnim, pomaže u održavanju stalnog rada srca i pojačava lipolizu (proces kroz koji tijelo oslobađa masnoću iz svojih zaliha).

 

Share.

About Author

Valentina Sumpor

FITNESS TRENERICA Diplomirana ekonomistica (EFZG) i fitnes trenerica (FITNES UČILIŠTE) s višegodišnjim iskustvom u fitnesu, treniranju i usmjeravanju ljudi ka boljem, zdravijem načinu života. Osnovala je i vodi SanaGravida centar za žene koji je usmjeren na savjetovanje i vježbanje trudnica i žena svih dobi s ciljem poboljšanja kvalitete života žena u našoj zajednici.

Comments are closed.