Zašto nije dobro uhoditi partnera?

0
Uhode i control freakovi

Foto: Gustavo Fring, Pexels

Jednom davno, dok sam bila pripravnica, sjedila sam s dvije kolegice na kavi. Razgovor je tekao u smjeru veza i svaka je pričala o svom partneru. U jednom momentu kolegica je rekla: „On je pod potpunom kontrolom.“

Bila sam šokirana jer je tako govorila o svom zaručniku. Pojasnila je da oni svuda idu zajedno, kako ga je bivša slijedila i išla u kafiće gdje oni odlaze, i kako nema teorije da mu priđe jer je on pod kontrolom. Zamislila sam čovjeka na povodcu, a žena ga je u toj viziji vodila u smjeru gdje je ona željela.

Neke žene kontroliraju svoje partnere i njihovi muževi, dečki, zaručnici, gube svoj identitet u vezi.

 

Kad čujete da muškarac govori ovako, on je u posjedu žene control freaka:

  • „Prije sam igrao nogomet s dečkima, ali ova moja je prigovarala pa sada više ne.“
  • „Ne budem li bio kod punice na vrijeme, moja će mi popiti krv na slamku.“
  • „Išli smo na kavu svake nedjelje, ali ova moja je rekla da nisam više dečko, pa sam odustao od toga.“

Kontrola poprima novi oblik na društvenim mrežama. Ako imate na profilu muškarca koji je oženjen, možete očekivati zahtjev od njegove supruge. To je u redu ako ženu poznajete, jer i ona poznaje vas. Ali, recimo da imate oženjenog prijatelja i njegovu suprugu ne poznajete. I ona dođe na vaš profil, ne zato što ste joj predivni, nego da bi započela kopanje. I onda ona krene s lajkovima, ali ako dobro pratite, lajka slike i objave koje lajka i njen muž.

Ako vam on daje komplimente, evo i nje, ispod njegovih komentara. Daje ona komentare, ali najradije bi prosula zmijski otrov, ali ne smije. Meni je vrhunac bio kad sam primila jednog engleskog autora i osim njegove žene dolazi i zahtjev od njegove kćeri. Ta zabava za cijelu obitelj ne bude upalila, mislim si ja, i odbijem zahtjev od kćeri i napišem jasno da žene koje uhode svoje muževe kod mene nemaju razloga za brigu.

Ja ne špijuniram profil svoga supruga. Ako će s nekim razgovarati neka razgovara, pa nije u zatvoru. Ionako znam da je alergičan na društvene mreže i da je moguć ulet pucanj u prazno. Ta moguća suparnica ne bi dobila odgovor na poruku mjesec dana.

Naravno da biti u vezi ili braku nije isto što i biti slobodan. Ali to je stvar dogovora, poštovanja i tolerancije. Ako ja nekom moram govoriti što da radi i kako da se ponaša, onda je to izgubljen slučaj. Mogu se nasmijati ako mu pogled luta okolo i reći neku upadicu, pa da se oboje zabavljamo. No, staviti mu omču oko vrata je već talačka kriza.

Doskoče i muškarci takvim uhodama pa otvore lažne profile da imaju mira. Angažiraju frendove da ih pokrivaju ako naprave neku nepodopštinu. Bolja je opcija ženama da imaju svoj dio života, da se bave nekim biznisom, hobijem, makar i izradom tapiserija, samo da pokažu partneru da nije on ravan zraku kojeg udišu.

Moja supruga je cool, reći će muž čija žena je ekonomski neovisna, ima društvo i hobije, a opet mu nikad nije okrenula leđa.

Kristina Gallo

Share.

About Author

Kristina Gallo

Po struci sam diplomirana pravnica i radim 16 godina kao savjetnica. Napisala sam 8 kratkih knjiga na engleskom jeziku i objavila kao nezavisni autor na Amazonu, te knjigu na hrvatskom “Ružičaste naočale”.

Comments are closed.