Ljubavne afere: Zašto je zabranjeno voće afrodizijak?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
ljubavne afere

Foto: EVG Culture, Pexels

On je našao drugu, ona je našla drugog. Često je ovo skraćena priča o nevjeri, uzroku propasti jedne zajednice jer se umiješao netko treći.

Onda se mogu čuti komentari „pala s konja na magarca“ ili „što je vidio u njoj, žena mu je sto puta ljepša.“

Kad netko posegne za tuđim partnerom, govori se o zabranjenom voću. Nije nužno da takva priča počne iz zabave ili čiste pakosti. Ne radi se ni o rivalstvu ili otimanju. Romansa koja je zabranjena je još od vremena kad se odvijala ljubavna priča Romea i Julije čisti afrodizijak. To je jednostavno napaljujući faktor i oni koji su skloni bilo kojoj vrsti rizika, od kockanja do brze vožnje, posegnut će za zabranjenim voćem i upasti u ljubavnu aferu.

 

Zašto je ljubavna afera afrodizijak?

Mogućnost da vas uhvate djeluje adrenalinski. To je osobni vlak smrti, možete pasti i imati posljedice. Nema rutine, sve je faktor iznenađenja. Nikad ne znaš hoće li biti idućeg puta i kad će završiti.

Nepredvidiv razvoj situacije dovodi do iskrica, ne poznajete zabranjenog partnera dovoljno dobro da bi znali kako će reagirati. Nema razgovora o problemima, računima, prljavog veša i prljavog suđa. Svatko od vas ima svoj život, a zajedno ste radi kemije.

Ljubavna afera je romansa s dozom mazohizma, jer možete povrijediti sebe i one do kojih vam je stalo. Možete biti svjesni da vas netko iskorištava, a opet to radite.

Postoje dvije vrste ljubavne afere, svjesna situacija u kojoj znate što radite i svjesni ste ishoda i posljedica, i ona nesvjesna i naivna, gdje vaš um priča jednu priču, a stvarnost je sasvim nešto drugo.

Osoba X se sastajala sa svojim mladićem jednom tjedno, ne pitajući što on radi u međuvremenu i zašto se ne mogu češće vidjeti. Ona je rekla da je u vezi. Kad je on hladno rekao da mu je dosta i da to više nema smisla, osjećala se kao da je dobila nogu, ali prave veze nije ni bilo.

Osoba Y zna da je on oženjen, no ipak se sastaje s njim i uživa u iskricama. Ona ni ne traži da se on rastane jer joj tako odgovara. Uživa u leptirićima u trbuhu, a žena pere veš, kuha ručak i brine se za ostale, svakodnevne probleme.

 

Zabranjeno voće

Zabranjeno voće znači da ono nekome pripada, kao što je i zabranjeni partner iz tuđeg dvorišta. Ući na tuđi teritorij može vas koštati reputacije i batina, ali možete postati i svjesni vlastitih granica i ograničenja. Neke priče završe sretno, ako su se dvoje toliko zaljubili da im nije bitno jer su već u vezi ili braku, onda će kemija srušiti prepreke.

No tada dolazi do legalizacije zabranjenog voća i priznanja samom sebi da u tim zajednicama niste bili zadovoljni, da ste bili gladni, da je bilo praznine, inače se ne bi penjali na drveća u tuđem dvorištu.

Nije čak ni bitno je li vaš partner pametniji, ljepši, bogatiji od novog ljubavnika, on jednostavno nije ispunjavao vaše potrebe ili su vam prioriteti bili drugačiji, ili vam je dojadilo prilagođavati se i gutati nezadovoljstvo. Sad se s novim partnerom osjećate bolje jer ne morate lagati samoj sebi.

Zabranjeno voće mora postati dozvoljeno voće ako mislite da afera ima budućnost, inače ostaje samo jedna adrenalinska vožnja u vlaku smrti, kad ste se osjećali kao da ste se ponovno vratili u tinejdžerske godine.

Autorica: Kristina Gallo
Ako vas zanima ova tema, možete nabaviti Kristininu novu knjigu “Husband For Rent” dostupna je na linku KNJIGA.

Share.

About Author

Kristina Gallo

Po struci sam diplomirana pravnica i radim 16 godina kao savjetnica. Napisala sam 8 kratkih knjiga na engleskom jeziku i objavila kao nezavisni autor na Amazonu, te knjigu na hrvatskom “Ružičaste naočale”.

Comments are closed.