Ulažete li u sebe ili protiv sebe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šopingholičari, stop! Možda ćete biti razočarani! Tekst ne govori o peglanju kartica i pretjeranom kupovanju, to nije ulaganje u sebe!

Razočarani!?
Nemojte čitati dalje, ima toga još!

Tu si još uvijek? Dakle, ti vjerojatno želiš nešto drugo. Onda si na pravom mjestu.

Znaš li priču kada sam vidio budućnost?
Ne?
Čitaj!

Dakle, mjesto radnje: neka grupa na fejsu, radi se o nekoj prehrani, tu i tamo pogledam neke od tih grupa u potrazi za dobrim receptom. Kad smo kod toga, obavezno probaj rolice od patlidžana i mljevenog mesa! Za prste polizati!!!

Često u takvim grupama mogu naletjeti na rasprave i savjete kako skinuti kilograme i slično. Čitam komentar gospođe koja kaže da neka, po svemu sudeći nutricionistica na Facebooku može napraviti plan prehrane s obzirom na ciljeve osobe… druge pitaju za nju, kako da dođu do nje da i njima napravi plan prehrane, ova prva podijeli informacije, kad u sljedećem komentaru, razočarana žena javlja drugim ženama da OVA TO NAPLAĆUJE! Pa jel’ ona luda!?!? Tko će platit’ tako nešto!?!?

I onda mi se dogodilo prosvjetljenje. Vidio sam budućnost te žene. Vidio sam da će umrijeti nezadovoljna, razočarana i puna zamjeranja drugima.
Nije zapravo prosvjetljenje, nego zdrava logika.

Slažete se s mojom „prognozom“?

 

Mi svi ulažemo u sebe

Svjesno, nesvjesno, na sve načine. I ulažemo u dva smjera. ZA sebe i PROTIV sebe. Nadam se da ovo nije iznenađenje. U primjeru gospođe iz priče koja je nezadovoljna svojom kilažom i želi smršaviti, njena investicija je bila u previše (najvjerojatnije) nezdrave hrane. Ne znam nikoga tko se prejeda zdravom hranom. Ispravi me ako griješim…

Da se razumijemo, ovo nije osuđivanje ni u kojem slučaju. Samo „case study“ s primjerom koji se mene dojmio i vrlo jasno objašnjava primjer u kojem osoba investira u svoje nezadovoljstvo što čini još više nezadovoljstva i tako u krug.

 

Trebao bih…

Dakle, koji je tvoj odgovor na pitanje „kad si zadnji put uložila u sebe“?
Ako je odgovor „uh, ne sjećam se“ ili „nisam dugo“, onda si investirala protiv sebe.
Trebao bih početi razmišljati pozitivnije.
Trebao bih se hraniti zdravije.
Trebao bih početi vježbati.
Trebao bih promijeniti posao, otvoriti firmu, naći posao.
Trebao bih…

Sve ove „Trebao/la bih“ stvari su savršen prostor za investiranje u sebe. Hoće li te sama investicija učiniti savršenom, tebe, tvoj život, partnera, dijete, vrijeme… ? Neće. Investiranje je prvi korak da se osjećaš bolje. Ostati na tom koraku vodi do frustracije.

Sljedeći korak je činjenje prema onome što si odlučila, opravdavanje investicije. Većina ljudi ne stigne do ove faze. Nemoj biti jedna od njih.
Kad odlučiš investirati U sebe, pobrini se također da investiraš SEBE!

Sjećam se mojih početaka investiranja u sebe i svoje znanje. Hoće li mi ova knjiga vrijediti? Hoću li dati 100 kn za nju ili ne?! No, moram priznati da sam imao sreće. Možda sam samo dvije knjige u životu kupio da mi se nisu „isplatile“. Jednako tako, samo sam dvije edukacije platio da mi se nisu isplatile. Za prvu od koliko se sjećam 300 kn sam čak dobio povrat novca, za drugu vrijednosti 20 dolara nisam.

Od tada sam ulagao sve više i više. I isplatilo se. Sve.

 

Sve ovo sam pretvorio u svoj život

Moj je život investiranje u sebe, implementacija stečenog znanja te pomaganje drugima da investiraju u sebe i implementiraju stečeno znanje. Ne mora niti treba svatko krenuti mojim putem, no da biste živjeli sretno i ispunjeno, investiranje u sebe je jedan od najnužnijih elemenata. Krenite s nečim što ne iziskuje puno novca, a može donijeti vrijednost.

 

Darujem Vam predavanje

Darujem Vam predavanje „Koja je razlika između sretnih i nesretnih ljudi“

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Leave A Reply