Smiješite se, svijet će se smiješiti vama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tijekom tjedna neočekivano sam imala jedan od radnih sastanaka. Ništa čudno da u jednom trenutku za stol nije prišla gospođa sa zamolbom – molim Vas za suradnju, provodimo anketu koliko slučajno odabranih ispitanika na moj osmijeh mogu i žele odgovoriti osmijehom. – U tom trenu spontano sam na njen osmijeh odgovorila širokim osmijehom. Smijale smo se obje, kroz smijeh je dodala – ne biste vjerovali kako ljudi na osmijeh ostaju hladni i suzdržani . – Nakon tog susreta još dugo sam analizirala njezinu izjavu. Pitala sam se gdje je nestao osmijeh s ljudskog lica? Umjesto prirodnog i veselog, svijetom vlada fejk osmijeh više kao neizostavno obilježje socijalno prihvatljivog ponašanja, nego kao odraz stvarnog stanja duha svakog pojedinca.

 

Promijenimo izraz lica

Osmijehom možemo prekinuti začarani krug pomanjkanja samopouzdanja, možemo uspostaviti narušene odnose, umanjiti osjećaj nelagode .

 

Smijeh kao face lifting

Bore smijalice, najljepše obilježje prošlog i sadašnjeg životnog iskustva. Koliko samo žena i muškaraca odgađaju, prekrivaju, skrivaju životnu priču ispisanu na licu. Ponekad je smijeh fitness za kožu lica, ne košta ništa, a daje jako puno. Donesite odluku i promijenite svakodnevnicu. Svako jutro kada se pogledate u zrcalo neovisno o izdanju, nasmiješite se!  Možda Vas nova navika potakne na promjenu trenutačnih osjećaja, i ne zaboravite, od sada  budite velikodušni u davanju osmijeha drugima. Neka to bude širokogrudno, prirodno, veselo i velikodušno.

Svijet u svom sivilu će dobiti neke nove boje! 

Foto: Pixabay

 

Share.

About Author

Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1988. godine zaposlena je na Zdravstvenom Veleučilištu u trajnom zvanju profesor. Stručni interes usmjerila je na očuvanje mentalnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Kao redovni profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu izvodi nastavu za potrebe nekoliko Studija. Kao vanjski predavač održava nastavu na Sveučilištu u Zagrebu i Osijeku. Nositeljica je strukovnih kolegija za potrebe izvođenja nastave na Visokoj školi u Prijedoru. Uz kongresna priopćenja na tuzemnoj i inozemnoj razini jedno je vrijeme aktivno sudjelovala kao predavač na međunarodnom projektu iz mentalnog zdravlja za potrebe edukacije zdravstvenih djelatnika u Bosni i Hercegovini. Na jednoj od radijskih stanica uređuje i vodi emisiju iz područja javnog zdravstva. Tijekom 2019. diplomirala je iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.

Comments are closed.