Otimačice muškaraca

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Može li žena ukrasti tuđeg muškarca?

Dvije dobre prijateljice sjede na kavi i dijele najnovije tračeve.
Osoba A servirala je bombu: „Maja je svojoj prijateljici ukrala muža. Zamisli!“
Osoba B odgovori: „Kako to misliš, ukrala? Je li ga otela i svezala? Da li je imala pištolj?“
Osoba A : „Ma ne, jednostavno je muž ostavio njenu prijateljicu i preselio se njoj.“
Osoba B: „Pa onda ga nije ukrala. Čovjek je izabrao opciju.“

Ljubavne veze su nepredvidive. Na početku je fatalna zaljubljenost, poslije slijedi prilagođavanje, a nakon sudbonosnog DA dolaze iskušenja. Samo one najčvršće veze opstaju, dok one bazirane na krivim razlozima propadaju. Većina žena je za prijevaru sklona optužiti drugu ženu da joj je otela muža ili zaručnika, dok će svog partnera opravdavati ili braniti. No takav stav je zapravo bacanje pijeska u oči samoj sebi, jer ako te partner voli, kako ti ga neka može oteti? Svi muškarci imaju svoje slabosti i okrenut će se za drugom ženom, ali to ne znači da će odmah hitati svom odvjetniku i tražiti razvod braka.

Žene koje vole tuđe muškarce su jedna posebna kategorija. Nikad me nisu zanimali muškarci koji su već zauzeti, jer vezu s takvim bi smatrala gubljenjem vremena. Prvo, ne bih htjela imati posla s njegovom ženom, a drugo nisam tip koji se zadovoljava s komadićima nečijeg vremena i pažnje. Kad si ljubavnica, dobivaš upravo to, nečije mrvice. No postoje žene koje imaju interes za muškarca koji pripada drugoj ženi.

One imaju dvije vrste argumenata:
„On je ne voli i pitanje je vremena kad će se rastati.“
„Nemaju djece i ništa ih ne drži zajedno.“

Naravno, u ovim kombinacijama moguće su i druge kombinacije, poput:
„On je vara, ali su zajedno zbog djece.“
„Oni su zajedno zbog njenog novca i njegovih dugova.“

Ljubavnica će imati spremne odgovore zašto se uhvatila tuđeg muža, a onda će izreći legendarnu rečenicu:
„Da voli svoju ženu, ne bi bio sa mnom.“

Razmirice u braku i varanje partnera ne moraju uvijek imati veze s nedostatkom ljubavi. Neki muškarci uđu u krizu srednjih godina i hoće mlađu verziju svoje žene da bi testirali svoj ocvali šarm, no ne pada im na pamet zasnivati novu obitelj s ljubavnicom. Neki se i razvedu, a onda i drugi brak propadne, jer se ljubavnica u glamuroznom izdanju pretvori u ženu u trenirci, kakvu su imali i doma. Institut ljubavnice pojedinci koriste da bi nahranili svoje testosterone, ali većina muškarca se vrati supruzi, ako ga ona bude htjela. Brak pukne jer je supruzi dosta, a ne zato što je uletjela mlađa i ljepša ljubavnica.

 

Žene koje imaju na meti zauzete muškarce koriste ovakvu vrstu strategije

Pretvaraju se da su im dobre prijateljice.
Ako rade s kolegom koji ih zanima, pomažu mu u radnim zadacima.
Slušaju njegove probleme sa suprugom, izigravaju brižnost i grade prostor za djelovanje.
Izazovno se oblače da bi ih primijetio.
Zovu ga na svoje rođendane, tulume, kavicu, pod izlikom prijateljstva.
Čekaju da ga uhvate iznerviranog od sukoba sa ženom kako bi uskočile u njegov krevet.

Postavlja se pitanje, može li muškarac zaista biti osvojen i ukraden? Ja tvrdim da ne može ako ste naletjele na pouzdanog muškarca. Nezreo muškarac koji ne zna što hoće i koji je nesiguran u sebe može biti osvojen od neke druge. Jednom sam izlazila s tipom koji se poslije upucavao mojim prijateljicama. Nakon mog povrijeđenog ega shvatila sam da nije vrijedan truda. Muškarac koji zna što hoće neće odgovarati na tuđe poruke, primati brdo zahtjeva za prijateljstvo od sumnjivih, golišavih žena, izlaziti na kave nakon posla s tzv. kolegicama koje jedva čekaju priliku za flert. Neke žene su jednostavno bez manira.

Evo jedan primjer. Svi su znali da Mira i novi šef imaju vezu, no kolegice su je provocirale. Jedna od njih je za vrijeme pauze za ručak sjela njemu u krilo. Kad je Mira prigovorila, druga se pakosno nasmijala kako je Mira patološki ljubomorna. No šef se ustao i rekao da neće tolerirati takvo ponašanje. Kolegice su je jednostavno htjele izbaciti iz takta.

One žene koje se panično boje za svog partnera ponekad pretjeraju pa ga previše kontroliraju. „Pazi kamo ideš, s kim razgovaraš, s kim se družiš.“ Dijele lekcije svojim partnerima i postaju paranoične, no to može izazvati kontra efekt. Dajte mu prostora i izbor pa ćete vidjeti s kim će radije provoditi vrijeme, s kolegicom koja mu se nabacuje ili s vama.

Share.

About Author

Kristina Gallo

Po struci sam diplomirana pravnica i radim 16 godina kao savjetnica. Napisala sam 8 kratkih knjiga na engleskom jeziku i objavila kao nezavisni autor na Amazonu, te knjigu na hrvatskom “Ružičaste naočale”.

Comments are closed.