Za odličan imunitet i uvijek topla stopala

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gotovo je s espadrilama, japankama i znojnim tabanima! ?  Hladnije vrijeme osjećamo sve više… Sve ide od nogu – kažu stariji. Valja zato utopliti noge i zagrijati hladna stopala!

 

Osim tople kupke za stopala (100 ml sojinog vrhnja + 30 kapi eteričnog ulja klinčićevca + 1 jušna žlica biljnog ulja po odabiru) sjetite se i eteričnog ulja klinčićevca! Naime, klinčić tj. klinčićevac (Eugenia caryophylatta) osim vrlo snažnog antibakterijskog djelovanja pomaže ugrijati hladna stopala/tabane – par kapi tog ulja na svaki taban djelovati će poticajno na imunitet i doprinijeti toplim, ugrijanim, tabanima.

klincicevac

Tradicionalna primjena klinčićevca je kod svih vrsta upala i infekcija usne šupljine. Klinčićevac djeluje analgetski, a istovremeno ima i vrlo snažno antibakterijsko djelovanje. Kod prvog znaka zubobolje jednu kap namažite na zub i okolne desne – skoro trenutačno ublažava bol, a može spriječiti granulom. Francuski stomatolozi znaju ulje klinčićevca staviti u bolestan zub (umjesto tradicionalnog lijeka).

 

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.