Sve možemo, osim odustati!

0

Ponekad u životu dođu trenuci kada se pitaš: „Zašto baš ja?“ i dođe ti da digneš ruke od svega i odustaneš.

Prodavači Uličnih svjetiljki bili su u toj situaciji bezbroj puta i jako dobro znaju taj osjećaj. Pitate li se zašto nisu odustali? Možda je upravo netko od vas taj razlog zašto nisu odustali. Možda to jutro nakon obilaska kontejnera u potrazi za bocama nisu našli ni jednu, možda su doživjeli da ih je netko nazvao pogrdnim imenom dok su sa časopisom u rukama stajali na ulici, a možda su sreli prijatelja iz života prije beskućništva koji kada ih je vidio na ulici, okrenuo je glavu na drugu stranu i prošao pored njih kao da ne postoje…i tada je pored njih prošao netko od vas i poželio im dobar dan ili je prošao netko od vas tko im se osmjehnuo, a možda je netko zastao i kupio časopis ili im je kupio burek iz pekare preko puta…i tada se pojavila želja da se životu pruži još jedna šansa…da sami sebi daju još jednu šansu i hrabro krenu dalje.

Jeste li upoznali Ulične svjetiljke?

Ulične svjetiljke prvi su hrvatski časopis o beskućništvu, izdaje ga Franjevački svjetovni red s Trsata u Rijeci i specifičan je zbog tematike kojom se bavi jer govori o beskućnicima, siromašnima, djeci bez roditelja, …, ljudima s ruba društva. Prodaje se iz ruku beskućnika na ulicama gradova i košta 8 kuna.

Ulične svjetiljke nas uče da se ne treba plašiti života, a životni padovi mogu se dogoditi svakome i uvijek imamo dvije mogućnosti – hrabro krenuti dalje ili odustati.

Ulične svjetiljke ne odustaju i hrabro koračaju iz dana u dan, a isto tako i tata Slaven i Senzori.

Jeste li čuli za tatu Slavena i Senzore?

Tata Slaven (Slaven Vujić) prodao je sve što je imao kako bi pokrenuo Udrugu Senzori, čiji je cilj pomoći djeci sa senzornim poremećajima, a što je dijagnosticirano i njegovom sinu. Trenutak spoznaje dijagnoze njegovog sina Vite bila je teška ali nije odustao već je promijenio svoj život iz temelja i posvetio se sinu s autizmom, a zatim je poduzeo sve da olakša život i drugoj djeci s istom dijagnozom. Prošle godine dobio je i nagradu Ponos Hrvatske.

Prodavači Uličnih svjetiljki u Zagrebu odlučili su podržati upravo tatu Slavena i malene Senzore te će nova prodajna akcija u Zagrebu biti posvećena upravo Senzorima!

16. svibnja i vi imate priliku pomoći prodavačima Uličnih svjetiljki i podržati Senzore jer od 18 do 19 sati u centru Zagreba održat će se prodajna akcija povodom izlaska novog broja Uličnih svjetiljki. Volonteri će pomagati beskućnicima u prodaji i dio prihoda od prodaje, prodavači-beskućnici, darivat će Udruzi Senzori.

Činjenica je da svatko može napraviti nešto kako bi pomogao drugoj osobi, a jedni drugima možemo biti najveća inspiracija i podrška ako želimo jer to je jedini način da ovaj svijet postane bolje mjesto za svakoga.

Zato volim Ulične svjetiljke jer poštuju čovjeka i pokazuju da je svatko vrijedan pozornosti i ljubavi.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju smo i možete me kontaktirati na broj 091/5397559 ili posjetiti Facebook stranicu Ulične svjetiljke.

Lijep pozdrav,

Vlatka Burić, volonterka „Uličnih svjetiljki“

Share.

Comments are closed.