Liječite svoj život i svoju dušu, rezultati će doći brže i lakše

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjerujem i znam iz iskustva da ako želimo postići neki cilj, putem trebamo barem malo uživati.

Kad postavimo sebi zdravlje za cilj i krenemo obilaziti liječnike, laboratorije, bolnice, edukacije o zdravlju… putem se pogubimo.

Previše informacija stvara dodatni stres.

Previše je to jednoznačnih informacija što je najbolje, što je zdravo, a što nezdravo.
Te informacije nemaju veze s nama i s našim životom.
Nisu napisane za nas.

Ne kliknemo s tim informacijama pa nemamo ni “klik” za motivaciju da nastavimo.
Mnogi stručnjaci koje sretnemo putem ne stignu nas ni upoznati, a kamoli da stignu pobrinuti se za nas. Prije nego li nas upoznaju, već smo izišli iz njihovih ordinacija, osim ako imate sreću pa imate privatnog liječnika opće prakse koji ima vremena da vas vidi, čuje i doživi.
Nakon mnogobrojnih pretraga i medicinskih eksperata ostanemo opet sami.

Ovdje moram ipak napomenuti da ima liječnika i stručnjaka koji imaju vremena da vas upoznaju i koji ostaju u trajnom kontaktu s vama što vam daje mogućnost da uvijek možete dobiti potpune odgovore na sva vaša pitanja i da možete imati trajnu podršku. To je pravi odnos pacijenta i liječnika.

I sama radim na taj način. Detaljno sam upoznata sa svim detaljima života osobe koja mi se obrati te sam osobi na raspolaganju i s osobom sam u trajnom kontaktu. Početak rada sa mnom uvijek zato započinje detaljnim zdravstvenim upitnikom.

No, moramo znati da veliki dio odgovornosti s kim ćete se povezati i koji način terapije ćete izabrati, ipak ostaje na vama.

Hoćete li izabrati kao način liječenja tablete ili tretman, aparate ili prehranu…

No, ako nemamo stručnu podršku, nego sami sebe vodimo kroz proces, tada isprobavamo razne dijete, raznu super hranu, razne super metode, tretmane. Ponekad se nađemo u tome, često baš i ne, i onda krećemo dalje u potragu. Za zdravljem.

Da bismo znali što je najbolje za nas, trebamo se dobro poznavati. Poznavati svoje tijelo, svoje emocije, svoju dušu i mjesto gdje čuči, eto, baš naša sreća.

 

Znakovi tijela su znakovi duše

Ako imate probleme s tijelom, kožom, bolnim zglobovima, bubrezima, tlakom, visokim vrijednostima masnoća u krvi (mnoge studije su pokazale da ne postoji veza između masne hrane i “zamašćenih krvnih žila” tj. povišenih masnoća u krvi, nego postoji povezanost s mentalnim stresom), ako imate probleme s glavoboljama, alergijama, ravnotežom, debljinom, s hormonima… u tom slučaju savjetujem Vam da sjednete, razmislite što krivo radite u svom životu, što sve radite što ne želite raditi i zašto ne radite ono što želite, zašto ostajete u situacijama i s ljudima koji nisu dobri za Vas.

Znakovi tijela su znakovi duše.

Zapitajte se koja negativna emocija prevladava u vašoj svakodnevici (bijes, tuga, strah, osjećaj poniženosti, iznevjerenosti, nepravde, napuštenosti…).

U ovom slučaju (a to znači da imate neki fizički simptom poput glavobolje i osvijestili ste da je to zbog loših odnosa primjerice na poslu), dobro je pojačati fizičku aktivnost poput vježbanja, putovanja, pronalaženja novih hobija, meditacije, produbljivanja vjere u Boga, savjetovanja sa stručnom osobom, pronalaskom novih prijatelja istih sklonosti.

U stanjima kada je tijelo oslabljeno i bolesno, ozbiljno trebamo razmisliti što treba mijenjati, a tada nam najviše pomaže razgovor (sa stručnom osobom, prijateljem, Bogom…).

Osjećaj da je netko tu za nas, da nas čuje i da vidi kako se osjećamo i da nam želi pomoći daje nam snagu da mijenjamo na bolje.
Osjećaj da nešto zaslužujemo ipak svi želimo čuti izvana.

Ima jedna divna knjiga, “Willpower does not help” koja nasuprot svoj selfhelp literaturi govori i dokazuje da nam osobna volja najčešće nije dovoljna. Slažem se s tim.
Dakle, imate simptome tijela – započnite liječiti svoj život i svoju dušu, rezultat će doći brže i lakše.
Ako su problemi primarno duševno-emotivno-mentalne prirode, poput anksioznosti, depresije, neraspoloženja, smanjene energije, umora, nezainteresiranosti za život, nervoze, bijesa, tuge, strahova, dekoncentracije, oslabljenog razmišljanja, nesanice… onda je puno bolje i efikasnije započeti terapiju s liječenjem tijela.

Primarno se to odnosi na čišćenje tijela od toksina, suvišne hrane koja izaziva previše fermentacije i truljenja što dalje izaziva formaciju toksičnih plinova koji djeluju pogubno primarno na rad mozga (u eksperimentima je dokazano da ti plinovi mogu usmrtiti zamorca).
Zato se često govori o vezi između crijeva i mozga. Crijeva u mozak šalju hranu ili otrov.
Sjetite se izreke: “U zdravom tijelu zdrav duh”!

To nam sve pokazuje da je vrijeme da se odmorite od aditiva, konzervansa, suvišne hrane, šećera, kruha, namirnica na koje ste intolerantni, vrijeme je da očistite i nahranite tijelo. Primarno da ga nahranite tekućinom (po mogućnosti bogatoj mineralima).

Dakle, imate emotivne simptome – liječite i čistite tijelo, rezultat će doći brže i lakše.

Naravno, treba li dodati da je kombinacija optimalne prehrane s detoksikacijom i mentalnog anti-stresa najbolja opcija?

No, nekima je teško posvetiti se jednom i drugom.
U stanju neraspoloženja teško je popraviti raspoloženje razgovorima.
Teško se baviti emocijama kada smo duboko neraspoloženi.

Lakše je i bolje posvetiti se tijelu, rezultat dolazi brže, s rezultatom dolazi i rast osjećaja samopouzdanja, a samopouzdanje pomaže da nastavimo dalje.

Teško se baviti tijelom kad je ono oslabljeno, iziritirano, bolno.

Lakše je i više motivirajuće popričati s nekim, shvatiti što se dešava i što nam je činiti.

Zato:

  • krenite prema zdravlju nježno i aktivno, s metodama u kojima ćete uživati (zdrava prehrana, masaže, odmor…)
  • započnite najprije brigu o svojem tijelu (detoksikacija, prehrana, hidracija)
  • svi simptomi tijela proizlaze iz negativnih emocija i neuravnoteženih ljudskih odnosa, potražite stručnjaka koji će vam pomoći da shvatite gdje ste i što i kako trebate mijenjati
  • snaga vlastite volje nije dovoljna, treba vam pomoć stručnjaka ili podrška prijatelja i obitelji, treba vam podrška okoline u kojoj živimo

Ja vam mogu pomoći stručnim savjetom za prehranu, savjetom za detoksikaciju, savjetom za uzimanje preparata, mogu vam dati stručni savjet o životnom stilu prema konstituciji i savjet za anti-stres.
Mogu Vam dati savjet što, kada, kako.

 

Detoksikacija

Detoksikacija tijela je najčešće prvi korak za većinu ljudi.
Jer većina ima slične tegobe poput umora, debljine, visokog tlaka, hormonskih tegoba.
S detoksikacijom ćete početi rasterećivati tijelo i um.

Detoksikaciju možete napraviti sami kod kuće ako niste navikli izdvojiti vrijeme i novac za detoksikacijske programe u hotelima ili klinikama.

Najbolje što vam mogu preporučiti za kućnu detoksikaciju je čišćenje jetre Hepafastom i dijetom s niskim GI, kroz 2 tjedna.

Malo discipline ipak je neophodno za rezultate.
Naravno, uvijek možete postiti, jednom tjedno ili više.
No, s preparatom bogatim aminokiselinama, nećete biti jako gladni i bit će lakše. Uz to, tu su još sastojci namijenjeni jetri.

Hepafast s dijetom s niskim glikemijskim indeksom možete naručiti kod: marijana.glavas@mulier.hr
Ako se odlučite na kućnu detoksikaciju Hepafastom, mogu vam pomoći i individualnim savjetom kako da nastavite nakon ta dva tjedna.

Što god da odlučite, neka bude ugodno, neka bude dobro za tijelo.
Emocije će pokazati jeste li na dobrom putu.

I nemojte biti sami u svojoj potrazi, nemojte se vrtjeti u krug.

Detaljnije na www.mulier.hr

Share.

About Author

Meri Bura, dr. med.

Meri Bura, doktorica medicine, osnivačica je holističkog centra Mulier i kreatorica Mulier metode. Cjelokupan rad dr. Bure usmjeren je na integraciju znanstvenih i holističkih metoda, od svakodnevne prakse do zdravstvene politike.

Comments are closed.