Kako povratiti izgubljenu životnu snagu

0

Koliko ste samo puta izjavili iscrpila sam svu životnu energiju na posao, prijatelje, članove obitelji…

 

Osjećate se umorno i iscijeđeno, treba Vam nešto ili netko kako bi vratiti životnu energiju i davno izgubljeni osmjeh.

Ovo su samo neki od prijedloga kako možete povratiti izgubljenu životnu energiju: 

  • Ako volite putovati, tijekom godišnjeg odmora obiđite nove destinacije. Možda je to dobra prilika da upoznate neke nove osobe.
  • Pokušajte svladati stare strahove koji znaju dodatno oduzeti životnu snagu.
  • Uvedite neku novu aktivnost – trčite, šetajte, meditirajte. Novi hobi može poslužiti kao pogonsko gorivo za izgubljenu životnu energiju.
  • Oslobodite se suvišni stvari tijekom ljeta, uložite vrijeme i učinite svoj životni prostor novim i ljepšim mjestom. Svaka promjena prostora u kojem živimo i odluka da se želimo riješiti nepotrebnih i suvišnih stvari može biti od koristi.
  • Oslobodite se emocionalnih tereta koje nosite kroz duže razdoblje. Jednostavno se udaljite od ljudi koji Vas iscrpljuju, uz sve pokušaje da im pomognete.
  • Zapitajte se koliko često ne govorimo “ne” kada to i mislimo, i kažemo “da” kada to ne osjećamo.

 

Share.

About Author

Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1988. godine zaposlena je na Zdravstvenom Veleučilištu u trajnom zvanju profesor. Stručni interes usmjerila je na očuvanje mentalnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Kao redovni profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu izvodi nastavu za potrebe nekoliko Studija. Kao vanjski predavač održava nastavu na Sveučilištu u Zagrebu i Osijeku. Nositeljica je strukovnih kolegija za potrebe izvođenja nastave na Visokoj školi u Prijedoru. Uz kongresna priopćenja na tuzemnoj i inozemnoj razini jedno je vrijeme aktivno sudjelovala kao predavač na međunarodnom projektu iz mentalnog zdravlja za potrebe edukacije zdravstvenih djelatnika u Bosni i Hercegovini. Na jednoj od radijskih stanica uređuje i vodi emisiju iz područja javnog zdravstva. Tijekom 2019. diplomirala je iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.

Comments are closed.