Kada se treba udaljiti iz života drugih

0

Biti udaljen i udaljiti se iz života osoba koje su Vam važne nije niti malo jednostavno.

 

Za većinu nas vežu emocije koje ne možemo izbrisati kao što to činimo s gumicom koja lagano briše zadnji trag krivo ispisanih riječi. S ljudima je to nemoguće.

U životu ponekad moramo otići iz života drugih osoba jer je to u nekom trenutku prijeko potrebno.

 

Zasigurno se pitate tko su ti pojedinci koji se mogu u ljubavi udaljiti od drugih

Sigurno je jedno, odgovorne i emocionalno zrele osobe mogu podvući crtu i reći: „Volim te, ali naš odnos nikada neće biti u skladu s tvojim i mojim očekivanjima.“

Više smo skloni prihvatiti sivilo svakodnevice uvjeravajući sebe da je dobro iako znamo da nije. Odnosi koji su „poremećeni“ nikada neće biti zdravi i stabilni. Stoga neovisno o kome se radi, nužno je osvijestiti sljedeće:

  • Nisam dužna patiti zbog čudnog ponašanja druge osobe
  • Ne dopuštam da me drugi iskorištavaju ili zlostavljaju
  • Nisam dužna za druge učiniti ono što oni mogu učiniti sami za sebe

Udaljiti se od osoba koje svojim ponašanjem i postupcima narušavaju Vaš mir u konačnici je vaše pravo i obaveza jer samo emocionalno zrela osoba može objektivno donijeti pametne odluke.

U trenutku kada se udaljite od negativnih, destruktivni i loših pojedinaca preuzeli ste kontrolu nad svojim životom.

I zapamtite, najveći ratnici nakon bitaka imaju vrijeme za odmor i oporavak. Udaljiti se od loših osoba je poput odlaska na neplaćeni godišnji odmor. U životu nema tih novaca i časti koji mogu pružiti ono što zovemo MIR.

 

Share.

About Author

Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1988. godine zaposlena je na Zdravstvenom Veleučilištu u trajnom zvanju profesor. Stručni interes usmjerila je na očuvanje mentalnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Kao redovni profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu izvodi nastavu za potrebe nekoliko Studija. Kao vanjski predavač održava nastavu na Sveučilištu u Zagrebu i Osijeku. Nositeljica je strukovnih kolegija za potrebe izvođenja nastave na Visokoj školi u Prijedoru. Uz kongresna priopćenja na tuzemnoj i inozemnoj razini jedno je vrijeme aktivno sudjelovala kao predavač na međunarodnom projektu iz mentalnog zdravlja za potrebe edukacije zdravstvenih djelatnika u Bosni i Hercegovini. Na jednoj od radijskih stanica uređuje i vodi emisiju iz područja javnog zdravstva. Tijekom 2019. diplomirala je iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.

Comments are closed.