JUST DO IT

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ma čuli ste ovo!

Ma znate za ovo!

Ali ipak ne primjenjujete. Dakle, imate informaciju. Ali bez implementacije, informacija stvara samo frustraciju. O tome više u ovom videu:

, a mi idemo na „samo to učini“.

Sve što poželiš, sve što ti nedostaje, sve što misliš da trebaš, samo to učini.

Da, neće ispasti kako želiš gotovo sigurno prvi put. No, ako odustaneš, nećeš nikada učiniti promjenu.

Već mi je na vrh glave analogije „što bi se dogodilo s tobom da u djetinjstvu probaš hodati jednom i kad padneš kažeš odustajem, ovo nije za mene. Glupo je, od hodanja boli guza ili bilo što što te sada tjera da ne učiniš ono što želiš“?

No, ovo je puno važnije. Zašto smo u depresiji, zašto nemamo energije, zašto smo slabi tamo gdje trebamo biti jaki? Jednostavno, zato što nismo učinili onda kad smo trebali.

Jedan moj divni učitelj kaže „Nemaš energije? Idi stvori je!“ Kratko i jasno. Mi smo generatori energije. Da, možemo ju primiti izvana, ali svako primanje nas slabi.

 

Kako nas primanje može slabiti?

Tako što ne generiramo svoju energiju, ne stvaramo. Primamo i tada naši generatori polako atrofiraju dok ne postanu potpuno neupotrebljivi. Ali zato oni za traženje, za moljenje, forsiranje da nam netko nešto da jačaju. I time činimo još više štete sebi i drugima. Ovo nije održivo stanje. Jednom će, onda kad nam najviše treba presahnuti svi izvori iz kojih smo crpili energiju. Stoga, prije nego se to dogodi, postanite neovisni i počnite sada. Samo to učinite!

Bilo da se radi o poslu, bilo da se radi o vježbanju, partnerstvu, prijateljstvu… bilo čemu. Gledajte samo što možete dati, ne što možete primiti.

Vjerujem da ste nekada u životu darovali nekome dar od srca. Točno ono što ste isplanirali, bez obzira na cijenu, darovali ste iz čiste ljubavi. Kako ste se osjećali? Moćno, sretno, ispunjeno… Znam da ste se osjećali čak i bolje od oduševljene osobe koja je dar primila.

Što ako to činite stalno? Ne, nemojte prodati kuću i darovati sve u dobrotvorne svrhe. Uložite energiju u ono što vjerujete. U žustre šetnje ako niste baš u formi. U trčanje, trening, brigu o sebi, u brigu o partneru. Kad ste mu/joj zadnji put učinili nešto što voli? Budite najvrijednija osoba u uredu, neka se šef može osloniti na vas. Radite sa srcem bez obzira koliko je mala plaća ili niste zadovoljni nečim. Budite, postanite zadovoljni sobom, time što vi dajete! I prestanite očekivati da će se vaš jedan dan ljubaznosti vratiti odmah hvalospjevima i povišicom ili da ćete dobiti na lotu. Ne gledajte što ćete dobiti nego neka nagrada bude ono što dajete. Onaj osjećaj da ste dali nekome u skladu sa svojim vrijednostima. A njih znate.

Moje vrijednosti kažu da ne dajem novac ljudima koji prose jer ih time slabim. A isto tako, moje vrijednosti kažu da napišem ovaj tekst za ljude koji će uložiti energiju u njega, pročitati ga te primijeniti ono što pišem. Nećete biti prvi kojima je moj tekst promijenio život „samo zato“ što su primijenili ono što u tekstu piše.

Moje vrijednosti govore da snimam besplatne video materijale koji su također promijenili hrpetinu života, ali samo onih koji su učinili akciju na koju su inspirirani dok gledaju video.

TI besplatni materijali će služiti onima koji će činiti akcije. Oni nisu namijenjeni onima koji traže sažaljenje, odobravanje ili bilo što drugo.

To je moja akcija. A ona me čini moćnijim i svaku moju sljedeću akciju čini moćnijom. Svaki moj novi video ima jaču poruku, gledaniji je i korisniji, kao i svaki moj tekst. Ja sam bolji predavač i komunikator. Pomažem ljudima na višoj razini nego ikad prije.

Zašto? Zato što poduzimam akciju! Jednostavno to učinim!

Jeste li sa mnom?

Na što vas je inspririrao ovaj tekst? Odite i učinite to!

Javite mi svoje akcije, želim ih proslaviti s vama!

Javite se na skender.miro@gmail.com

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.