Eterična ulja za opuštanje, relaksaciju, otpuštanje stresa – kako ih koristiti

0

Kada izgubimo balans između zahvalnosti, vjere i realnosti koja nas stišće sa svih strana, dolazi do STRESA.

 

Ako vjerujemo da se sve događa s razlogom i da moramo biti zahvalni na trenutačnom stanju, lakše ćemo podnijeti fazu stresa. Na kraju krajeva, ipak smo mi ti koji odlučujemo hoće li i u kojoj mjeri stres u nama egzistirati.

Ako se loše nosite sa stresom, uvijek je opcija da se javite svome aromaterapeutu koji će za vas napraviti individualni miks ulja s kojim će vas izmasirati.

Dokazano je da primjena sustavne manipulacije mekih tkiva ima terapijsko djelovanje i da masaža kao sama terapija fizičkog kontakta ima jako djelovanje i na psihološko zdravlje čovjeka.

Masaža opušta anksiozne, nervozne osobe, osobe sklonih stresu. Pomaže nam da bolje prihvatimo svoje vlastito tijelo te da se osjećamo jači i čvršći.

 

Eterična ulja za borbu protiv stresa

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Nekoliko kapi eteričnog ulja lavande na zapešće ili solarni pleksus pruža trenutačno olakšanje kod stresa.

 

Bergamot, bez bergaptena (Citrus bergamia)

  •  bergamot možete koristiti u difuzeru za olakšavanje stresnih situacija
  • ili kap eteričnog ulja nakapati na dlanove, dobro utrljati na iste i udahnuti par puta direktno s toplih dlanova

 

Ylang ylang (Cananga odorata)

Eterično ulje ylang ylanga je ulje koje ima opuštajuća svojstva te stvara poticajno ozračje. Najčešće se koristi kod depresije i bezvoljnosti, panike i seksualnih problema. Snižava krvni tlak, smiruje lupanje srca, tahikardiju, relaksira te smiruje strah i ljutnju.

 

Mandarina, crvena (Citrus reticulata)
Eterično ulje koje još zovemo i “ulje dječje radosti”!

Koristimo ga kod nervoze, stresa, depresije i nesanice i kada se može primjenjivati dermalno (u uljnim mješavinama i čisto – nekoliko kapi na zapešće ili solarni pleksus).

 

Autorica: Ivana Jelisavčić
Aromaterapeut

 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.