Poslovno odijevanje: Do’s & Don’ts“ u uredu

0

U današnjem poslovnom svijetu vrlo je bitno kakvi se – što nosite, kako to nosite i što time komunicirate.

 

Nije svako radno okružje isto pa su time i granice u očekivanjima nejednake. U korporativnim okruženjima postoje jasna, najčešće nepisana pravila o tome što se nosi. U ležernijim (casual) okruženjima te su granice prilično fleksibilne, a u opuštenim, kreativnim okruženjima granica skoro pa i nema. Pa kako onda znati što DA, a što NE?

U jednom od prijašnjih članaka navela sam 10 osnovnih komada odjeće koje bi svaka žena trebala imati u ormaru. Uz te DO’S, pogledajmo još nekoliko DON’TS koji će spriječiti katastrofu:

  1. Sandale s otvorenim prstima

Možda vam je to super udobna sandalica, ali pokazivanje prstiju u uredu je totalni fijasko! Korporativni svijet će vam to jako teško oprostiti. U  casual može proći uz dobar outfit, a kreativci će vam se diviti sve dok se niste pojavili u japankama za plažu.

  1. Traperice

Uz strukirani sako ili lijepu bluzu, ovo može biti odlična kombinacija za casual ured. Samo neka su traperice tamno plave ili crne i ne nižeg struka od medium. U kreativnom uredu prolazi sve, ali je dobro izbjegavati poderane isprane traperice, a u korporativnom – bolje da vam ne pada na pamet…

  1. Kratke hlače

Super za kavu i izlazak! Ako ipak želite kratke hlače isfurati na posao onda budite sigurni da radite u kreativnom uredu i da hlače nisu kraće od koljena.

  1. Bez rukava

Topići i bluze, kao i haljine bez rukava mogu proći u svakom okruženju, samo ovisi čime ste pokrili ramena i ruke. Sako ili kardigan su odlični za takve situacije, ali bez toga ipak bolje ne. Međutim, ako su bretele na topiću toliko tanke da bi trebali nositi samostojeći grudnjak, to nije za posao…

  1. Tajice

Ne! Doista, ne postoji poslovno okruženje gdje bi trebali šetati okolo u tajicama. Čak ni kreativni ured. OK, ako kombinirate s tunikom to može proći u  kreativnom, ali to je to. Tajicama je mjesto u fitnesu!

A kakva su vaša iskustva?

dina.balic1@gmail.com

 

Share.

Comments are closed.