Kad je ormar prepun, a nemate što obući

0

Ovo je vrlo česti izazov svakoj ženi. Obično se javlja prije odlaska na neki event, navečer kad planiramo drugi dan, ili još bolje, ujutro prije odlaska na posao.

 

Izazov je obično što iskombinirati i kako da to izgleda upravo onako – savršeno. Često otvorimo ormar i shvatimo da je onaj komad koji smo mislile obući u košari za prljavi veš, da je suknja na hrpi za peglanje i sve što imamo u ormaru zapravo je neiskoristivo… No, je li sve zapravo tako crno?

“Nemam što obući”, najčešći je sindrom žena koje imaju puno odjeće koju kupuju impulzivno. Osim ako ste kreativni tip iz prijašnjeg članka, ali u tom slučaju zapravo i nemate problem s oblačenjem. Vidimo neku super haljinu ili vestu u shopping centru, na nekome, u časopisu i odmah poželimo imati istu takvu. No, najčešće to nije ispravna formula za shopping. Kad kupujete, osnovna je stvar da kupujete komade koji se mogu kombinirati s već postojećom odjećom. Međutim, nije sve što imate u ormaru neiskoristivo. Samo nije 100% iskoristivo 🙂

Planiranje i kombiniranje je tajna uspjeha, a ne savršenstvo. Svatko ima svoj stil i svakome tko vas pogleda nešto se neće svidjeti. Ne zato što ne valja na vama, nego zato što imaju drugačiji ukus i njima se sviđa nešto drugo.

Bez obzira na ukuse i stilove, ipak postoje neke univerzalne formule za pomoć oko pretrpanog ormara i sindroma “nemam što obući”.

Prvenstveno se radi o nekoliko osnovnih komada odjeće koje bi svakako trebali imati u svojem ormaru, naravno, u skladu s vašim oblikom tijela:

 1. Hlače za svaku priliku u tamnoj boji
 2. Traperice koje vam odlično stoje
 3. Strukirana košulja u bijeloj boji ili boji koja naglašava vaš ten
 4. Nekoliko crnih i bijelih majica dugih i kratkih rukava
 5. Kardigan ili vesta na kopčanje
 6. Haljina za svaki dan
 7. Mala crna haljinica
 8. Ženstvena suknja do koljena
 9. Crni sako
 10. Baloner

Uz to, pravo je bogatstvo imati kvalitetno donje rublje, bež cipele na petu (do 5 cm) i niske cipele te dnevnu torbu i pismo torbicu.

Na oblačenje zapravo možete gledati kao na slikanje:

 • prvo uzmete platno koje poznajete da bi po njemu slikali – to je vaše tijelo;
 • zatim stavite podlogu da bi slika dobila željenu formu – to su osnovni komadi;
 • a zatim se poigrate bojama i oblicima da bi dobili remek-djelo – dodavanjem nakita, boja i oblika na osnovne komade.

Dina daruje čitatelje portala Obiljka

Obiljka je dobra i darežljiva, i uvijek vam pomaže da krenete prema naprijed. Zato će vam Dina Balić uz Obiljku pospremiti ormar 🙂 Javite se klikom na dina.balic1@gmail.com i krenimo zajedno u tu avanturu.

Dina Balic, style coach

dina.balic1@gmail.com

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.