Ženske ljubavne zablude – Kad žena ne zna što želi od veze

Pinterest LinkedIn Tumblr +
zenske ljubavne zablude

Foto: Jonathan Borba, Unsplash

Muškarci komuniciraju jednostavnim jezikom, bez zagonetki i dvosmislenih rečenica. Ako je on rekao da mu se sviđaš, onda tako i jest. Ako je rekao da misli s tobom ozbiljno, to je zaista njegova odluka.

U trenutku kad on kaže da nije za ozbiljnu vezu, shvati tu rečenicu u pravom smislu, a ne kao pilu naopaku, jer se on neće predomisliti zato što si ti upravo nevjerojatna žena. Sa ženama je drugačija situacija. Žene su po prirodi osjetljivija i emocionalnija bića od muškaraca, sklonije su mijenjanju raspoloženja i preispitivanju odluka. Jeste li ikada započele neku vezu i vagale je li to ono pravo, pa onda zaključile da ipak nije? Dogodilo se meni par puta da sam kliknula s nekim i krenulo je kao u bajci, ali su me partnerovi postupci jednostavno ohladili i romansa je umrla.

Svatko se ima pravo predomisliti, to je ljudski. No, druga je stvar dovoditi sebe u situaciju zablude i prilagođavati se partnerovim potrebama u nadi da ćeš ipak dohvatiti svoj sretan kraj.

Jedna klasična priča počinje s dvoje zaljubljenih koji kliknu na prvi pogled. Ona je ozbiljnija i želi pravu vezu s odgovornostima. On je još lepršav, mlad, nezreo i odgađa brak. Daje joj do znanja da se još ne misli vezati zakonskim papirom, i ona to prihvaća, ali kuje svoj plan i priprema mrežu u koju će se ta riba
uhvatiti pa makar mamac bio i varalica. „Da dragi, naravno da mi još imamo vremena za brak, mladi smo, čekat ću te, na ništa te ne prisiljavam.“

I ona čeka, a on ne mijenja mišljenje. Iznenada se on ohladi. U toj fazi čekanja i zaleđivanja odgovornosti on upozna neke nove komade i pomisli kako bi bilo dobro probati novo, zabranjeno voće. I onda oprezno da do znanja svojoj djevojci da bi se mogli viđati s drugima, da nije spreman za ozbiljnu vezu. I onda ona histerizira, plače, vuče ga za rukav, prigovara da je tratio njeno vrijeme, da ga je čekala.

 

Da mu je rekla, on bi otišao, ali bi ona uštedjela vrijeme

Veza pukne, on odlazi i jedva izvuče živu glavu, a ona ostane sama s pitanjima zbog čega je pošlo krivo. Odgovor je jednostavan, nije mu dala do znanja što ona zapravo želi. Nije imala hrabrosti reći da ona želi brak i da nikakve supstitucije ne dolaze u obzir. Nema izvanbračnog života, nema sto godina hodanja, nego jedan običan, klasičan brak. Da mu je rekla, on bi otišao, ali bi ona uštedjela vrijeme. Otišao je svejedno, no ona je izgubila godine i sad je opet na tržištu, s gorkim iskustvom iza sebe, nepovjerljiva i razočarana, s mišljenjem da živi u svijetu muških svinja.

Druga ženska zabluda odnosi se na razliku između seksa i vođenja ljubavi. One night stand, odnosno seks za jednu noć, omiljeno je oružje ženskara i ako se pretvori u dvije ili tri noći, ne znači da vam je rejting narastao, još uvijek ste njegova lutka za jednu noć.

Žene će pristati na seks jer će očekivati razvoj događaja u svoju korist. Tu ženski ego igra moćnu ulogu. Nju je iskoristio, ali ona nije lijepa. Nju je odbacio, ali ona je glupa i nije dobra u krevetu kao ja. No, tvoja konkurencija je igrala s istim kartama i rezultat je bio isti kao što je i tvoj jer ljepota, vještine u krevetu i razina obrazovanja ne igraju nikakvu ulogu ako te on ne želi za vezu.

 

Tajming za vezu

Frajeri biraju djevojke za vezu ovisno o njihovom tajmingu. Ako mu se djevojka sviđa i ako je pravi tajming, on je tada spreman za vezu jer je naletio na ženu koja mu odgovara, bez obzira je li ona lijepa, pametna, bogata i slično. Njemu odgovara ona s velikom stražnjicom više od nekog mršavog modela jer se s njom slaže i osjeća da su oni dobar tim.

Također, frajeri biraju djevojke po kriteriju ega, tako da će izletjeti one posesivne, koje će ga odmah vezati uzicom i zbog kojih mora zaboraviti na sve svoje frendove istog momenta. Mudra žena upoznaje prijatelje i gradi svoju bazu, sluša ga i pokazuje razumijevanje za njegove hobije. No, mudra žena zna što hoće. Mudra žena se ne boji izgubiti. Koliko puta sam drhtala da ću nekog izgubiti jer sam rekla ne njegovim zahtjevima ili mi je jezik brzo radio pa sam bila drska… No, pokazujući svoj stav zapravo si žena gradi rejting i postaje seksi u njegovim očima, jer muškarci vole teške žene koje se ne daju samo tako lako namamiti i slomiti.

Kad žena zna što želi, ona to kad-tad i dobije. Kad se žena predomišlja, ne znajući bi li nekome bila djevojka, ljubavnica ili prijateljica, najčešće pošalje zamršenu poruku koju muški mozak ne razumije.

 

Daj mu do znanja što želiš

Ako ga voliš, nemoj mu glumiti frendicu s kojom pije pivu u petak navečer. Daj mu do znanja da želiš više, pod rizikom da ćeš izgubiti prijatelja, ali barem nećeš stalno glumatati i sakrivati emocije, te ga jednog dana gledati s nekom drugom i plesati na njegovoj svadbi koja je trebala biti tvoja.

Kristina Gallo

Share.

About Author

Kristina Gallo

Po struci sam diplomirana pravnica i radim 16 godina kao savjetnica. Napisala sam 8 kratkih knjiga na engleskom jeziku i objavila kao nezavisni autor na Amazonu, te knjigu na hrvatskom “Ružičaste naočale”.

Comments are closed.