Vapaj kože: hidratacija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prije jutarnje anti-age kreme mudro je na lice nježno umasirati biljno ulje (npr. arganovo, boražinu, plod divlje ruže…) čije će molekule zavarati kožu ostavljajući aktivne sastojke, poput retinola, glikolne kiseline i vitamina C dublje u koži te bliže proizvodnji kolagena.

Njega kože biljnim uljima jedan je od najprirodnijih načina da svoju kožu održite mladolikom, hidratiziranom, čistom i zdravom. Neka prioritet dobiju ulja za lice, a ne kreme (osobito komercijalne) koje većinom ne sadrže dovoljno kvalitetnih hladno prešanih biljnih ulja te tako ne uspijevaju nadomjestiti sve veći gubitak vode.

Vapaj kože za hidratacijom i uljima započinje u kasnim tridesetim godinama života kada se bore čine vidljivijima i dubljima, jer se prirodna razina ulja smanjuje, a koža isušuje. Obzirom na lipofilnost, biljna ulja brže prolaze kroz lipidni sloj kože sprečavajući gubitak vode te učinkovitije pohranjuju vlagu u stanice kože.

Brojna biljna ulja, uključujući argan (Argania spinosa), spomenti plod divlje ruže (Rosa canina i R. rubiginosa) te pasji/vučji trn (Hippophae rhamnoides) dokazani su moćni antioksidansi, a posljednje se posebno ističe jer sadrži uvjerljivo najveću količinu karotenoida, tokoferola, fitosterola i palitoleinske kiseline u usporedbi s drugim biljnim uljima. Također, ulje PULPE PASJEG TRNA štiti kožu od vanjskih utjecaja, djeluje protuupalno i baktericidno, pomaže u zacjeljivanju ožiljaka, izrazito povoljno djeluje kod upalnih kožnih bolesti te je ključno za njegu zrele kože, kod bora i u kurama intenzivne regeneracije kože.

Ključna je KVALITETA – biljna ulja koja koristimo u njezi kože moraju biti nerafinirana i hladno prešana, kako bi sačuvala sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitin, flavonoide i arome. Probate li jednom njegovati kožu prirodnim uljima, teško da ćete se vratiti kremama na koje ste bili naviknuli.

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.