Uspjeh je afrodizijak koji se može pretvoriti u otrov

0
Uspjeh je afrodizijak

Foto: Lehandross, Pexels

Okus uspjeha je sladak, poput šampanjca od kojeg vam se zavrti u glavi. No što duže ga pijete, postaje gorak. Ako ga prebrzo konzumirate, postaje otrovan.

Zamislite da u kratkom roku dobijete sve što želite, ali morate to i platiti.

Moj izmišljen primjer se odnosi na ženu koja je brzo dobila sve što je htjela. Bila je lijepa, karijera je cvala, vrata su se otvarala i prilike dolazile, a onda je išla nemilosrdno i iskorištavala svaku šansu jer je toliko željela uspjeh. Onda ju je napustio muž jer je kraj nje postao neprimjetan. Pretvorio se u kućnu pomoćnicu jer ona zbog posla nije ništa stizala napraviti. Nakon toga su je napustili prijatelji jer više ni za koga nije bila dostupna. Nije imala vremena ni posjetiti bolesnog oca.

I, malo po malo, njen veliki uspjeh je postao veliki neuspjeh, pretvorila se u robota koji je slijedio upute i poboljšavao svoj program da bi bio savršen. A kada je trebalo slaviti njena ogromna postignuća, slavila je s čašom šampanjca sama.

 

Slava guta nespremne i slabe jer prioritete valja posložiti

Tipkate na mobitelu i ne čujete partnera koji od vas nešto treba. Propustili ste telefonski poziv. Zaboravili ste na rođendan najbolje prijateljice. Niste svom omiljenom nećaku kupili igračku koju ste obećali.

I dok su svi oko vas zavidni i žele biti na vašem mjestu, vi polako skupljate poraze. Vaše slobodno vrijeme je nestalo, progutale su ga obaveze, san vam je uništen jer postoji nešto što trebate obaviti, a ne znate što.

Osoba koja je stvarno uspješna radi ravnotežu između privatnog i poslovnog. Neće postaviti kamere u svoj privatni život i izložiti partnera linču javnosti jer je nešto krivo rekao. Kad je Pamela Anderson prekinula s onim mladim nogometašem Adilom Ramijem, cijeli je Instagram znao za njihovu svađu. Nije mi bilo žao nje, nego njega. Pretvorila je prekid u arenu, gdje se publika zabavljala i željela rastrgati jadnika jer je povrijedio veliku zvijezdu. I tako je pokazala svoju slabost, jer se nije znala nositi s njim između četiri zida, nego je trebala pomoć publike.

Od uspjeha treba znati uzeti ono najbolje i investirati, ali budući da je uspjeh kao vrt gdje ima ruža i korova, taj korov treba počupati. Posebno treba paziti s kim se družite, jer dojučerašnji neprijatelji mogu postati vaši obožavatelji zato što ste sad poznati ili bogati.

Pijte iz čaše uspjeha, ali provjerite kvalitetu pića i njegov rok trajanja.

Pročitajte Kristininu knjigu Ružičaste naočale

Kristina Gallo

Share.

About Author

Kristina Gallo

Po struci sam diplomirana pravnica i radim 16 godina kao savjetnica. Napisala sam 8 kratkih knjiga na engleskom jeziku i objavila kao nezavisni autor na Amazonu, te knjigu na hrvatskom “Ružičaste naočale”.

Comments are closed.