Tri koraka za stvaranje sretnije prošlosti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prošlost može biti sjajan pomoćnik u stvaranju željene budućnosti. Zapravo, prošlost je moj najdraži pomoćnik kada stvaram vlastitu budućnost.

 

No kako bi se prošlost uopće mogla kandidirati za ovu važnu ulogu, preduvjet je da je sretna i željena.

Na žalost, nemamo svi privilegiju pozitivne, sretne i željene prošlosti. Znam jer je u mojoj bilo jako puno toga što je valjalo ostaviti u prošlosti po svaku cijenu. Bilo je događaja koji su bili vrijedni izbjegavanja toliko da sam svjesno ulagao trud i pokušao maknuti sve moguće podsjetnike na njih.

Sav taj trud je rezultirao ponavljanjem priče ili bar nekih njenih dijelova. Poznato?

Ok, “borba” da zaboravim nije pomagala. Bježanje od prošlosti je učinilo da se nisam više sjećao niti lijepih stvari.

Shvatio sam na kraju da ako nemam divnih događaja u svojoj prošlosti kojih se sjećam s radošću, nemam niti sjeme za sijanje novih.

Tada sam počeo svjesno i namjerno stvarati svoju sretnu prošlost.

Zvuči nemoguće, no vrlo je jednostavno. Doduše ima i nekih težih i nevjerojatnijih načina, o kojima neću danas. Danas govorim o najjednostavnijem.

Tri koraka za kreiranje sretne prošlosti su:

  • Učini nešto lijepo danas u čemu zaista uživaš bez obzira koliko je to maleno ili veliko.
  • Uživaj u tome.
  • Sačekaj sljedeći dan.

Već sutra je to tvoja prošlost i može početi služiti svojoj svrsi. Ako se želiš osjećati sjajno, samo se sjeti toga od jučer i magija se događa.

Učiniš li to dovoljno puta, postat ćeš majstor u kreiranju sretne prošlosti. A to je odličan početak stvaranja sretne budućnosti.

Meni se kao posljedica ovoga dogodilo da sam se počeo sjećati i davnih sjajnih događaja. U svačijem životu ih ima. Ovo je put do toga da ih konačno vidimo.

Što ćeš danas kreirati? Prošlost u kojoj želite biti ili od koje želiš pobjeći?

Iz srca, Miro

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.