Ti si dovoljan/na je rečenica koja ti može uništiti život

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TI SI DOVOLJAN
TI SI DOVOLJNA
TI SI DOVOLJAN
TI SI DOVOLJNA…

Vrište gurui svijeta i prikupljaju sljedbenike, iskače s Facebooka, s Instagrama i privlači likeove i shareove… ljudi se tješe ovom mudrošću i sretni su kako su super spiritualni ako samo razumiju da su dovoljni.

I bivaju tako dovoljni dok ne počnu biti nezadovoljni jer shvaćaju da se u najboljem slučaju ne miču s mjesta. U najgorem nazaduju… a dovoljni su…

Ljudi, nismo dovoljni! Što to uopće znači?

Molim svakoga od vas koji misli da je dovoljan samo da postane toliko dovoljan da ne učini trud, akciju da udahne sljedeći dah. Pitam vas koliko dugo ćete tako biti dovoljni.
Da, morate učiniti akciju udaha i izdaha da biste preživjeli i to svake sekunde vašeg života. (Ne odnosi se na ronioce na dah).

Isto tako moramo učiniti akciju davanja i primanja u baš svakom odnosu u našem životu.

Zašto? Zato što nismo dovoljni! I hvala Bogu na tome!

 

Na ovom svijetu smo da činimo akcije. Svjesne, nesvjesne, no tu smo da činimo. Nitko nikad neće živjeti bolje ako nešto ne čini. Gotovo sve vrijedno ćemo čak morati ponavljati kako bismo uopće naučili to činiti. I ovaj se proces događa od rođenja. Učimo sve. Jesti, hodati, govoriti…
Jer ni novorođenče nije dovoljno, nego treba činiti akcije i to u skladu s mogućnostima.

“Ti si dovoljan” govore oni koji vas žele tu gdje jeste. Loše vam je, nezadovoljni ste, otići ćete k njima, reći će vam vi ste dovoljni i “iscijeliti” vas.
Reći da ne morate ništa, a ako vam opet bude loše da ponovno dođete k njima.
Da bi vam opet rekli da ste dovoljni, ali samo je još nešto trebalo iscijeliti.

A postoje i oni koji znaju da nisu dovoljni. Koji će učiniti sve da pronađu način da danas budu dovoljniji. Da poduzmu akciju u pravom smjeru. Oni ne love jednoroge. Ne pitaju anđele trebaju li ići na kavu kad ih netko pozove. Oni ne čekaju da im nešto padne s neba. Oni pronalaze način da budu sretniji svaki dan. Sretniji sobom. Jer sreća je zarazna. I nekim čudom svi oko njih postaju sretniji. Istinski sretni.
Kad su sretniji, mogu više, biraju mudrije, blagoslov su sebi i okolni u vezi, na poslu, s obitelji, zajednici.

Taj put se nekima čini naporan i težak jer moraš raditi svaki dan. Napredovati i truditi se… no oni će ga izabrati svaki dan jer znaju da je alternativa “biti dovoljan” i biti razočaran i bijesan jer nitko drugi ne primijeti da si dovoljan i traže sulude stvari od tebe, da na primjer preuzmeš odgovornost u svom životu.

Kakvog li bezobrazluka!

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.