Što činiti kada želimo odustati?

0

Često pomislim da ću odustati. A onda me obuzme strah. I taj me strah drži par minuta. Pola sata. Nekoliko sati. Onda se počnem pitati zašto želim odustati? I shvatim da zapravo uopće ne želim odustati, nego da sam upravo u tom trenutku u poziciji u kojoj moram promijeniti smjer. Ili naučiti neku važnu lekciju.

 

Sigurna sam da se to i vama dogodilo nekad u životu. Naprosto je ljudski i svima se dogodi barem jednom.

Postoji li neki način da se to riješi? To je pitanje koje mi često postavljaju moji klijenti.

Prvo, svi možemo odustati. Svima nama je to dopušteno. Ail, molim vas, odustanite samo na pola sata :-). Možete i na nekoliko sati. Na jedan cijeli dan. To bi vam trebalo biti dovoljno da razumijete što vam se ustvari događa.

 

Što je za to vrijeme važno napraviti?

Dajte si malo vremena za meditaciju. Za molitvu. Što god smatrate najboljom duhovnom praksom za sebe.
Očistite um od svih zašto i svih grižnji savjesti, svih krivnji, svih samooptuživanja, svih onih ja ovo ne znam, nisam dovoljno dobar za to, nikada mi ništa ne polazi za rukom.
Napravite nešto za sebe. Počastite se sa pola sata svojeg vremena i nepodijeljene pažnje. Priuštite si masažu. Vožnju biciklom, pogledajte komediju. Otiđite na dugačku šetnju. Vozite bicikl. Vježbajte, radite yogu. Bilo kakvu fizičku aktivnost. Ona je sjajna i najbrže vas može maknuti iz začaranog kruga otrovnih misli i osjećaja!!

Kad očistite um od smeća i svih onih misli kojima možemo gospodariti (tko će ako ne mi??!!), ali nekako nam ne uspijeva, sjednite u udoban položaj, nađite prostoriju koja je mirna, zamolite ukućane ako ih imate da vas ne ometaju…. i pitajte svoje srce: kako se ja to osjećam danas? Zašto želim odustati? Što ne vidim? Što bih trebao naučiti?
I budite tiho. Odgovor će doći!

Možda trebate naučiti da se trebate odreći potrebe da budete uvijek u pravu? Možda potrebe da sve bude savršeno? Možda kontrole? Možda trebate prestati očekivati rezultate kakve ste vi zamislili i prihvatiti one rezultate koji vam dolaze? Možda trebate promijeniti pristup rješavanju situacije u kojoj ste se našli? Možda trebate svoj cilj podijeliti na nekoliko manjih? Možda trebate pomoć? Prijatelja, ukućana, partnera.

Možda nešto treće? Ili četvrto?

Sve je to ljudski.
Ono što je važno, molim vas nemojte odustati od svojeg cilja, želje zato što ste se umorili! Ili zato što ste već sve pokušali i nikako vam ne uspijeva!

Uspjet će jednom! Iznenadit će vas!! I bit ćete sretni što niste odustali!!

Ne zaboravite: kada nešto želite cijeli se svemir udruži kako biste to i dobili!!

Foto: freestockpro.com, Pexels

Autorica: Darinka Bertović
Certificirana aromaterapeutkinja i holistička terapeutkinja

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.