Što ako si TI svjetlo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zamišljam one lampe, znate one kao u Pixarovoj špici. Bezbroj njih kako se okreću, sve traže svjetlo. I sve ga vide u svakoj drugoj. I sve se nadaju da je baš to što upravo gledaju ono svjetlo koje traže.

 

Ali onda odluče pogledati još malo, okrenu se i ugledaju neku drugu lampu i njeno svjetlo i kažu možda je ovo ono pravo svjetlo. Ono svjetlo koje će mene obasjati…

Ova igra traje vječno. Zato što tražimo nekoga da nas osvijetli samo zato što nismo svjesni svog vlastitog svjetla. Letimo od jednog do drugog svjetla, ne zadržavamo se dovoljno dugo jer moramo prijeći na neko drugo svjetlo da vidimo je li to ono što nam treba… Jednim po jednim svjetlom, jednim po jednim odnosom ostajemo razočarani. Jer nitko nam ne može dati ono što mi TREBAMO!

 

U trebanju je problem

Mi na ovom svijetu nismo da bismo trebali. Nego da bismo dali i da bismo željeli. Nekome će se možda učiniti čudno, no sve što trebamo imamo. Dobivamo bez truda, bez boli. Lako i jednostavno. Jeste li ikada morali moliti nekoga za sljedeći udah? Ne, naravno! I tako će biti dok god ne odlučite udahnuti svoj zadnji udah.

Onima koji će sada potegnuti „argumente“ koliko je gladi u svijetu kažem dvije stvari. Niste ništa naučili iz onoga što pišem. I drugo, umjesto da mislima letite u Afriku ili neki drugi dio svijeta prisjećajući se pri tome užasa gladi, pogledajte oko sebe. Imate li danas što jesti? Gdje spavati? Vode za piti? Dovoljno zraka za disati? Dakle, imate sve što je potrebno. Sad kad vam je jasno da imate ono što vam je potrebno, krećemo na ono što želite i još bolje ono što možete dati.

 

Daj ono što želiš dobiti

Dobivanje i primanje nije pasivan čin. Dapače, pun je akcije. Da bismo ga razumjeli, pogledajmo ljude oko sebe. Jeste li ikada vidjeli nekoga ljutog, nervoznog kome se događaju loše stvari? Ja jesam. Jeste li ikada vidjeli nekoga tko je raspoložen i optimističan, a događaju mu se dobre stvari? Ja jesam.

Dakle, daj ono što želiš dobiti. Ako želiš sreću, budi sretan zbog drugih. Ako ne možeš biti sretan zbog tuđih uspjeha, to samo znači da ne vjeruješ u obilje i ne razumiješ kako svijet zapravo funkcionira. Ako daš sreću i zadovoljstvo, to će ti se vratiti. Ako daš povjerenje, počet će ti vjerovati. Ako daš bogatstvo, bogatstvo će ti se vratiti… Ovo je jedino pravilo koje trebate znati da biste promijenili svoju realnost.

I na što mislite sada? Mogu sa sigurnošću reći da najveći broj ljudi koji ovo čita upravo sada razmišlja o dokazima kojima bi ovo demantirao. Hoćete li ih naći? Naravno! Jer upravo ste tu energiju emitirali. Dali ste nepovjerenje, dobili ste dokaz da je svijet pun nepovjerenja.

 

Hoćete sada pokušati obrnuto?

Samo na trenutak pokušajte naći u svom životu trenutak u kojem ste imali povjerenje u život i život vam je dao još više razloga za povjerenje.

Kako ste se osjećali kad ste zadnji put bili zaljubljeni? Divno! Sve je bilo savršeno, cvijeće je ljepše mirisalo. Sve je bilo bolje. Da, ali onda je on/a na kraju otišao/la s drugim/om reći će neki od vas koji su imali takvo iskustvo. Naravno, dogodilo se ono čega ste se bojali, što ste vi dali svojim nepovjerenjem i strahovima. Ali to se dogodilo tek kad je tu zaljubljenost zamijenio strah. Na poslu, u samoj toj vezi ili bilo kojem drugom dijelu života.

 

Eksperiment

Sad, kad ste razumjeli ovaj mehanizam i sami se na vlastitim primjerima uvjerili da je tome tako, idemo učiniti eksperiment.

Razmislite i zapišite.
Što želite upravo sada?
Kakav život želite?
Kako to izgleda?

Kada ste odgovorili na ova pitanja prođite ponovno po odgovorima i zapišite sve ideje koje vam padaju na pamet kako možete ostvariti sve što se nalazi u odgovorima na pitanja.

Neke od ovih stvari ćete moći ostvariti doslovno odmah. I odmah ćete si život učiniti boljim. Za neke će trebati više vremena. Neke nećete moći trenutno ostvariti, no postojat će bar neki dio koji ćete moći učiniti sada.

Jasno vam je što trebate sada učiniti. Krenite u realizaciju. Sve što dođe doći će iz inspiracije. Duboko unutar vas jer vas vodi do onoga što zaista želite. No, samo ako uspijete otpustiti sve osim želje. Sumnja će vam pomrsiti račune.

 

Ono što dajete odjekuje

Stoga ako viknete „Želim biti sretan ali ne vjerujem da je mogućeeeeeeeeee!“
Dobit ćete identičan odgovor. „Želim biti sretan ali ne vjerujem da je mogućeeeeeeeee!“
Zašto ne biste rekli samo „Želim biti sretaaaaaaaaan“? I vidjeli što će vam to donijeti.

Ne znate kako definirati ono što želite ili niste sigurni da je to što mislite da želite ono što zaista želite? Ne brinite se, gotovo nikad nije. Javite mi se pa ćemo zajedno rasvijetliti ovu zavrzlamu i obasjati ju svjetlom iz vaše lampe. Da, vi ste svjetlo. Postanite svjetlo u svom životu.

skender.miro@gmail.com

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.