Netko voli čipku, netko kožu, a netko lan

0

Isto kao što se razlikujemo po karakteru pa smo drugačiji, tako i svatko od nas ima svoju osobnost stila. I opet smo drugačiji.

 

Ono što drugi vide i doživljaju o nama kao o cjelini nazivamo imidžom, a ono što dolazi iznutra – to je stil. Osobine stila većinom su prirođene, ali se mogu mijenjati svjesnim radom na sebi. U tinejdžerskim godinama svi mi nešto eksperimentiramo, ali nakon toga, ono što čini našu osobnost i te kako se dobro usadilo duboko u nama.

Uvijek se može dogoditi da pod utjecajem raznih vanjskih čimbenika postoji potreba da nešto mijenjate. Možda ste dobili novi posao i promijenili karijeru, udebljali se ili smršavili, upoznali novo društvo… U tom slučaju možete nabaciti poslovni look, skratiti haljine ili odjeću prilagoditi odlasku u kazalište. Ali ono što u sebi nosite, to se teško mijenja. Vaš odabir čipka – koža – lan, najčešće ostaje isti.

Svatko je jedinstven i poseban, i jednom kada upoznate osobnost svog stila, jednostavno ćete postići onaj dobar osjećaj u vlastitoj koži.

 Jeste li neodoljiva drama queen, nježna princeza ili prava kreativka?

Žena koja njeguje romantični stil uvijek će najprije odabrati čipku. Nježne pastelne boje, a osobito ružičasta, obilježit će njezin outfit. Često kombinira ženstvene ali nježne dodatke, a osobito su joj dragi cvjetići i cvjetni uzorci, te volani i perlice. Uvijek bira haljine i suknje prije hlača.

Potpuna suprotnost romantičnoj je žena klasičnog stila koja voli oštre i definirane linije, jednostavni ali kvalitetni nakit i dodatke. Ne kombinira previše boja i voli se držati rutine.

Prava Kreativka ne boji se modnih promašaja i uvijek eksperimentira. Kombinira boje, stilove, dodatke i u svemu se tome odlično zabavlja. I inače je otvorenog i veselog duha i uvijek dodaje neki svoj posebni touch.

Ako u prostoriju uđe Drama Queen – znati ćete to. Ona će uvijek izazvati wow-efekt. Voli modu i najčešće kupuje impulzivno. Voli naglasiti svoj seksipil i najvažnije joj je uvijek izgledati najbolje moguće. Voli raskošne i smjele boje i životinjski uzorak.

I za kraj žena koja će prva od svih stilova odabrati traperice: žena prirodnog stila. Njezin je zaštitni znak jednostavnost i važno joj je da se osjeća nesputano i slobodno. Minimalni, dnevni make-up, zemljane boje i prirodni materijali uvijek su njezin odabir. Najmanje od svih je u cipelama na petu, a u njezinom ormaru ima najviše različitih majica i vunenih vesti i kardigana.

Dame moje, nadam se da ste se našle u ovoj kratkoj podijeli na pet osnovnih stilova. Naravno da radom na sebi i osvještavanjem nekih svojih (potisnutih) potreba možete mijenjati i kombinirati stilove. Štoviše, najčešće smo kombinacija nekoliko stilova od kojih je jedan dominantan u određenoj mjeri.

Ali kad upoznate sebe i svoj stil – život vam postaje lakši. Ormar više neće biti prepun, shopping će postati zadovoljstvo, a svaki izlazak nova prilika da zablistate.

Dina Balić, style coach

dina.balic1@gmail.com

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.