Saznajte zašto biste trebali koristiti prirodnu kozmetiku

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prije nego sam se počela baviti aromaterapijom i izrađivati svoju kozmetiku, imala sam velikh problema u pronalaženju adekvatne kreme za lice. I nisam je pronašla!

 

I to uopće nije čudno, jer ako malo bolje pročitate sastav komercijalnih krema, iako su mnogi sastojci zapravo nejasni, samo od onih razumljivih postaje jasno da to nije dobro i da se ne bismo trebali time njegovati.

Naime, komercijalna kozmetika je većinom rađena od parafina, vazelina, što su naftni derivati i sve to je još “dopunjeno” velikim količinama konzervansa kako bi ti proizvodi trajali što duže.

I traju, jako dugo traju. To mogu odgovorno tvrditi pošto u poslovnom prostoru imam kremu koju pokazujem na radionicama za izradu krema za lice.

Ta krema je kupljena još 2008. – 2009. godine. Na kutijici piše rok trajanja 11. 2011.

Sad smo evo već u drugoj polovici 2017., a krema još uvijek jednako izgleda, miriši i iste je konzistencije kao da je upravo kupljena.

A kad bi još znali kada je zapravo napravljena, vjerojatno bi se jako iznenadili! Ali, to nažalost ne piše na komercijalnim proizvodima.

Kod prirodne kozmetike nešto takvo definitivno nije moguće.

 

Od čega se izrađuje prirodna kozmetika?

Prirodna kozmetika se izrađuje se od biljnih ulja, hidrolata, eteričnih ulja i emulgatora koji su srodni našoj koži, koji ju njeguju i hrane.

Svi sastojci s kojima se izrađuje prirodna kozmetika imaju deklarirani datum proizvodnje i datum do kada vrijede i to je zaista tako pa se ne može dogoditi da s pokvarenim sastojcima izradite kremu jer bi se to itekako osjetilo mirisom, bojom i učinkom.

Još jedna velika prednost samostalne izrade prirodne kozmetike je u tome što sa svega par sastojaka možete napraviti vrhunski kozmetički pripravak, a vaša koža će te razlike itekako prepoznati.

Samostalna izrada prirodne kozmetike osim toga može biti vrlo jednostavna i iznad svega zabavna i zato se nemojte bojati krenuti u izradu svojih pripravaka.

Ako želite naučiti izrađivati prirodne pripravke, kontaktirajte me.

Share.

About Author

Katica Wolf

Comments are closed.