Rezervacija za život iz snova

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čuo sam priču…

 

U jednom selu u zemlji jako, jako daleko, vladala je strašna suša. Događalo se to ponekad, ali ovako dugu sušu nisu pamtili ni najstariji seljani.

Dugo su smišljali što bi ipak mogli učiniti, no rješenja nije bilo. Na kraju je seoski mudrac rekao da trebaju učiniti nešto zajedno. Pozvao je sve tu večer na seoski trg. Zajedno će se moliti za kišu.

I svi iz sela su došli. Kroz gužvu se probijao jedan dečkić. Kada se probio u sredinu, shvatili su da nosi nešto u ruci. Svi su gledali što je to i kad su shvatili, ostali su zapanjeni.

On je jedini donio kišobran!

Što bi nam se dogodilo kad bismo konačno počeli vjerovati? Kako bi se onda stvari odvijale? Koliko bismo onda imali energije i motivacije za učiniti nešto o čemu sada samo sanjamo? Kako bi naš život izgledao kad bismo imali vjere bar kao zrno gorušice?

 

Kako početi vjerovati?

Znam samo za jedan dobar način da počneš vjerovati. Jednostavno odlučiš. Odlučiš i ponašaš se u skladu s tom odlukom. Odlučiš i ostvariš. Kada to napraviš dovoljno puta, to će postati navika. Na početku je najteže jer ni sam ne vjeruješ. Ni ti na molitvu za kišu nećeš nositi kišobran, no taj je kišobran prvi znak potpune vjere! I jako dobar početak. I sve čega se sada bojiš, sve što te sada muči može nestati ako odlučiš i poduzmeš korak.

Zato ako želiš ako se osjećaš usamljeno i želiš partnera u svom životu, ponašaj se, izgledaj, živi i budi kao osoba koju želiš da tvoj budući partner upozna.

Ako želiš bolji posao, ponašaj se, izgledaj, živi kao osoba koja zaslužuje bolji posao.

Ako želiš… nastavi niz.

Spremi se da će se ono što želiš dogoditi. Napravi sve moguće pripreme.

Pričao sam s klijenticom koja ima želju za novim partnerom. I pitao sam ju kako se može pripremiti za novog partnera? Nije znala odgovoriti. A rekoh joj, zamisli da želiš udomiti psa. Što trebaš učiniti kao predradnju? Uh, pa trebam se raspitati gdje ću ga uzeti. Koja je hrana dobra za pse, nabaviti krevetac, povodac, zdjelicu za hranu i vodu… Znala je odmah što treba učiniti da se pripremi za psa. Nije znala da se treba pripremiti za novog partnera. Većina ne zna da se treba pripremiti za novi posao ili za bolju poziciju na poslu. Ne zna da se treba pripremiti na život s više novaca ako želi više novaca.

Na sve se moramo pripremiti. Za sve postoji način da se pripremimo ovisno o tome što želimo. Za nešto su pripreme jednostavne. No, za one prave stvari pripreme su opsežnije i temeljitije. I dok vršimo pripreme, naša se budućnost ostvaruje.

Zato poželite kišu koja će vam uljepšati život, ali ovaj put ponesite kišobran.

Niste sigurni kako se pripremiti? Javite se na skender.miro@gmail.com
Saznajte više o meni i onome što radim na Razgovori s Mirom
Ili na fejs stranici Razgovori s Mirom
Poslušajte ili skinite podcaste kroz koje obrađujem zanimljive teme na PODCASTS

Foto: Carlos Segura Oliva, Unsplash

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.