Recenzija romana “Par iz susjedstva”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ljetni odmor je nezamisliv bez dobrog štiva. Preporuke poznatih, javne promocije velikih svjetskih hitova samo su neki od puteva kojima dobra knjiga nalazi mjesto u rukama knjigoljubaca.

Svi, koji tijekom godine žive stresno, traže predah kroz godišnji odmor. Predah od obveza za većinu ne znači gubitak potrebe za adrenalinom. Ako pripadate skupini osoba ovisnih o minimalnoj količini adrenalina, knjiga Shari Lapena „Par iz susjedstva“ je izvrstan odabir.

U trenucima predaha, priča kroz koju nas vodi autorica zasigurno može biti dobar otklon od ljetnih vrućina. Čitatelji koji preferiraju fabulu nepredvidivog sadržaja, do zadnje stranice neće odgonetnuti krajnji ishod.

Knjiga „Par iz susjedstva“ predstavlja psihološki triler koji nam indirektno daje uvid u narušenu obiteljsku dinamiku, prikriveni jaz među partnerima, roditeljima, susjedima. Prateći komunikaciju glavnih aktera romana, u pojedinim dijelovima možete prepoznati svakodnevne komunikacijske  antagonizme koje viđamo u našim domovima.

Jedna od glavnih uloga dodijeljena je mladoj ženi koja zbog majčinstva stavlja poslovnu karijeru u drugi plan. Snažno traumatsko iskustvo iz djetinjstva, tajna iz adolescentnog razdoblja, narušili su psihološku strukturu što je dodatno cijelu priču učinilo nepredvidivom. Njezin muž, poduzetnik, pokušava u kratkom vremenu realizirati materijalni status, kontinuirano je izvrgnut omalovažavanju  bogatih roditelja svoje mlade žene. Susjedi koji su u jednoj fazi nerazdvojni, neočekivano postaju stranci. Ljubomora, potreba za dominacijom, preljub, težnja za materijalnim dobrima, otmica djeteta, traženje instant rješenja za financijski bankrot, od života preko noći učine pakao. Suze, strah, krivnja, laž, osveta, krv, samo su neki od navoda, zašto je ovaj  psihološki triler vrijedan Vaše pozornosti i slobodnog vremena. U konačnici, ako ne zadovolji Vaš čitalački apetit, zasigurno Vas neće ostaviti gladnima, možda Vas potakne na promišljanje koliko malo znamo o sebi i drugima.    

Pripremila: dr. sc. Dubravka Šimunović

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.