Razdvojeni zbog svađe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svađa se nikada ne događa ni iz čega. Uvijek postoji razlog. I nije jedan i nije jednom.

Javila mi se žena, želi da joj se suprug vrati. Pitao sam gdje je suprug, odgovorila je da su se razišli zbog svađe.

Ne znam, nemam nikakvih podataka koliko se parova razilazi svake godine. Niti me nešto posebno zanima. No, siguran sam u jedno. Nitko od njih se nije razišao zbog svađe.

Misliti da je tome tako baca nas u nemoć. Jer ako smo se posvađali i zbog toga razišli, onda nema povratka. Svađa se dogodila.

Nekada povratak u vezu može biti katastrofalna ideja, nekada može transformirati odnos i biti blagoslov.

Prvo se događa ako nastavimo misliti da smo se razišli zbog svađe.

 

Oni koji su sposobni zaći mrvicu dublje, naletjet će na ova dva razloga razlaza

  • Ono što je prethodilo svađi. Svađa se nikada ne događa ni iz čega. Uvijek postoji razlog. I nije jedan i nije jednom. Ponavlja se dok god ne možemo više izdržati, onda kad smo ispucali sve adute, kada ništa više ne upali, kada ne znamo što dalje. Tada počinje svađa.
    „Rješavanje“ svađe je flaster rješenje koje zapravo ne rješava ništa. Pronaći razlog i raditi na promjeni elemenata koji su doveli do razilaska je način da krenemo prema rješenju i pomirenju.
  • Odluka. Nitko ne ode samo tako iz veze. Moramo donijeti odluku. Ta odluka je nečim motivirana. Kada stanje postane neizdrživo, odlazimo… Ili kada nas s druge strane čeka nešto što smatramo lakšim ili boljim od onoga što trenutno imamo. (Podsjeća na preljub?)

U oba slučaja, treba zaviriti unutar sebe. Pronaći način da se razgovara. Da se prepozna postoji li mogućnost, ovo je važno, NE POVRATKA NA STARO!
Nego kreiranja nečega drugačijega, novoga za što postoji mogućnost da traje.

Da bismo krenuli od početka, trebamo zaboraviti neke postavke. Sve što nas je dovelo do onoga gdje jesmo. Nekad će to djelovati, nekad ćemo zaključiti da je ona prva ipak bila dobra odluka…

Kako god bilo, učini sve što možeš radi sebe.

Nemoj si dozvoliti da ostane i najmanja mogućnost da se ikada više upitaš je li se moglo učiniti još nešto… Taj ti teret propitivanja ne treba.

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.