Pronađite svoju nijansu pudera poput profesionalaca

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kako pronaci nijansu pudera poput profesionalaca, lice zene

Foto: Shiny Diamond, Pexels

Svakim danom na tržištu vidimo sve više i više nijansi različitih make-up proizvoda, osobito kada pričamo o puderima i ostalim bazičnim proizvodima.

Iako je to pohvalno, ima jednu manu; od tolike ponude potrošač sve teže i teže pronalazi odgovarajuću nijansu proizvoda za svoju boju kože. No, bez brige, mi profesionalci smo tu i rado dijelimo savjete koji će vam olakšati situaciju. Slijede dva koraka koja bih preporučila.

 

1. Pronađite podton svoje kože

Ne miješajmo podton s tonom. Tonove kože dijelimo na svijetle, srednje i tamne. Podton zavisi o nijansama boja koje „leže ispod“ i „izviru“ na površinu. Vaša koža, govoreći o podtonu, može biti topla, hladna ili neutralna. Topli podton znači da je vaša bež boja kože miješana sa žutom, zlatnom ili čak maslinastom. Kroz hladnu kožu naziru se roskasto-ljubičasti tonovi. Neutralni podton mješavina je oba, iliti balansirana, neutralna bež boja bez iskakanja druge.

Najlakši način za saznati podton svoje kože je pogledati vene na zapešću na direktnom suncu. Ako ih vidite zelenim, vjerojatno imate topli podton kože. Ako se čine plavim, sigurno ste hladni. Ako su mješavina plavkaste, ljubičaste i zelene, koža vam je definitivno neutralna. Zapamtite da je jedino idealno svjetlo za ovu provjeru vanjsko dnevno svjetlo. Umjetna rasvjeta može jako utjecati na izgled boja. Intenzivne boje interijera ili eksterijera također mogu promijeniti nijansu svjetla nakon što se odbije od njih te prije nego dotakne vašu kožu. Stoga, pokušajte biti vani, dalje od ludo obojenih prostorija, zgrada itd.

Uradite ovo jednom kvalitetno i znat ćete svoj podton do kraja života.

 

2. Vrijeme je za naći nijansu

Sada kad podton više nije upitan, vrijeme je za pronalazak točne nijanse samog proizvoda. Kada dođe do trenutka odlaska u trgovinu, savjetovala bih oblačenje majice s dosta niskim ovratnikom i nošenje kompaktnog ogledalca sa sobom.

Neki make-up brendovi u imenima svojih nijansi imaju slova W (warm/toplo), N (neutralno) i C (cool/hladno). Ostali, koji imenuju nijanse svojih proizvoda „svakodnevnim“ imenima, u velikoj većini slučajeva na svojoj web stranici imaju detaljno objašnjenje svake nijanse uključujući njen podton.

Pronađite dvije do tri nijanse s odgovarajućim podtonom i tonom koji mislite da će vam odgovarati. Malu količinu u tankom sloju nanesite na područje vrata i prsa. Izbjegavajte aplikaciju na gornji dio vrata jer je taj dio tijela uvijek u sjeni i nije ispravan pokazatelj tona vaše kože. Napustite trgovinu i izađite van na prirodno svjetlo pogledati koja se od nijansa što ste probali najviše stopila s vašom bojom.

Znam da proces koji sam upravo predložila nije najjednostavnija i najbrža metoda, no definitivno se isplati. Kao i sa svime u životu, ako želite obaviti zadatak kvalitetno i temeljito te dobiti zadovoljavajuće rezultate, morate uložiti malo vremena i truda.

Na svu sreću, ovo nije proces koji se mora prolaziti često. Lako je nijansu novih proizvoda prilagoditi starim ako ste jednom našli boju koja vam odgovara. Sretno!

Pročitajte i 5 dragocjenih savjeta profesionalne vizažistice koji će vam olakšati šminjanje

 

Share.

About Author

Dora Marošević, vizažistica

Profesionalna vizažistica s diplomom učilišta Profokus. Mlada, ali iskusna djevojka s mnogo velikih evenata pod kistom. U prakticiranju svog zanata pronalazi potpuni mentalni mir i kreativnu ispunjenost. Snažno vjeruje u nesebično prenošenje znanja jer u umjetnosti nema konkurencije. Nestrpljiva razvijati svoju karijeru u budućnosti. www.instagram.com/doramarosevic; dora.marosevic11@gmail.com; +385 99 4453 947

Comments are closed.