Prirodnim putem do jačeg imuniteta

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Prirodnim putem do jaceg imuniteta

Foto: Ingram Image

Krenite prema zdravlju nježno i aktivno

Trebamo znanje, higijenu i zdravu hranu da bismo zaštitili svoje tijelo. Znanje ne znači samo posjedovanje informacija, već znači i prihvaćanje i korištenje informacija – u pravom trenutku, u pravoj količini.

Krenite prema zdravlju nježno i aktivno, s metodama u kojima ćete uživati – zdrava prehrana, masaže, odmor…

 

Savjeti koji će svakome pomoći da se prije svega bolje osjeća, ali i da prevenira nastanak bolesti:

 • Odbacite svaki teret – očistite svoj dom i bacite sve što ne koristite;
 • Pustite svjež zrak u svoj stan;
 • Vodite brigu o svojem tijelu (detoksikacija, prehrana, hidracija), svako jutro završite tuširanjem hladnom vodom, započnite s nogama;
 • Izaberite jedan dan u tjednu i postite: ujutro pijte toplu vodu s malo limuna i biljne čajeve, za ručak krem juhu od povrća (bez dodanih mliječnih proizvoda), a za večeru bistru povrtnu juhu (dijabetičari se trebaju savjetovati s liječnikom!);
 • U poslijepodnevnim satima pijte čaj od peršina;
 • Redovito uzimajte omega 3 ulje i vitamin C, a po potrebi, ako već imate virusnu infekciju, cink i L-lizin, istovremeno kontrolirajući razinu vitamina D;
 • Dodajte proizvode koji alkaliziraju tijelo;
 • Barem jednom tjedno napravite alkalnu kupku s Epsom soli i esencijalnim uljima;
 • Radite svakodnevno nježno istezanje vrata i kukova uz svjesno duboko disanje;
 • Napravite prirodni dezinfekcijski sprej: 50 ml vode, 5 ml alkohola, 30 kapi esencijalnog ulja ravensare ili čajevca;
 • I posljednje, ali ne najmanje bitno, smanjite upotrebu interneta.

 

Za naš imunitet je vrlo važna hrana. Hrana je lijek. Kod kroničnih bolesti nema smisla nikakvo liječenje ako se prehrana ne dovede u red. S vremenom, bez optimalne prehrane, svaka terapija će dovesti samo do pogoršanja osnovne bolesti ili pojave novih simptoma.

Ako zamislite tijelo kao bazen u koji su uronjene sve naše stanice, onda ćete shvatiti važnost kvalitete vode tog bazena u kojemu stanice plivaju. Prehrana je ona koja definira kvalitetu te vode. Vi možete uzimati lijekove, no kvaliteta vode određuje uspjeh terapije ili održavanja zdravlja. Jedan aspekt kvalitete vode u kojoj plivaju naše stanice je aspekt alkalnog i kiselog. Tijelo treba alkalno-kiselu ravnotežu.

Naše zdravlje počinje kod kuće. Učinite ono što je moguće. Započnite sada. Jednostavno učinite to. Imunitet je ključ. Nijedan virus se ne može natjecati s netaknutim i zdravim imunološkim sustavom. Međutim, ako vaše tijelo nije dovoljno snažno i osjećate neku bol u svom tijelu, kandidat ste za bilo kakvu infekciju ili bolest.

Tijelo je vrlo osjetljivo i tijelo nam pokazuje što je problem i gdje leži problem. Ako se samo malo potrudimo lako ćemo shvatiti što nam tijelo želi reći.

Autorica: Meri Bura, dr. med.

Share.

About Author

Meri Bura, dr. med.

Meri Bura, doktorica medicine, osnivačica je holističkog centra Mulier i kreatorica Mulier metode. Cjelokupan rad dr. Bure usmjeren je na integraciju znanstvenih i holističkih metoda, od svakodnevne prakse do zdravstvene politike.

Comments are closed.