Poslovna žena

0

Nekima će biti čudno što ja, kao muškarac govorim o ženama i još pri tome o poslovnim ženama.

 

No, prosudite nakon što pročitate priču o jednoj posebnoj poslovnoj ženi koju imam sreće gledati svaki dan na djelu. I ne samo to. Gledam ju, ručam s njom, spavam s njom, odgajam zajedničkog potomka s njom…

Zaključili ste, govorim o svojoj supruzi Jeleni.

 

Zašto se ona osim što je moja razlikuje od „uobičajenih“ poslovnih žena?

Zato što djeluje, kreira, radi i živi iz ženskog principa, što je vjerujte mi, na žalost dosta rijetko.

Način na koji se odnosi prema ljudima je pun razumijevanja, ima takvu lakoću u komunikaciji, vjeruje sebi i vjeruje drugima. Voli suradnje i postiže divne rezultate.

Ona potiče, poučava, pomaže, daje, na neki način odgaja, okuplja, dijeli…

Sve su to predivni ženski principi koje ljudi prepoznaju i vole.

Možda ste primijetili, iako je naslov vezan za posao i business, nema borbe, nema konkurencije, nema straha, nema svih onih neprirodnih elemenata koji poslovanje dovode u stresnu zonu i gotovo sve žene vode u djelovanje iz ne baš ženskih principa. I ovo je najveća razlika. Ženska energija, ženski principi mijenjaju svijet. Ne žene kao spol. Jer, ovo ste već i čuli, no ponovit ću. Oba spola u sebi imaju oba principa. Ženski i muški. Koliko kojega ćemo koristiti u datom trenutku ovisi o našim uvjerenjima.

Imate li uvjerenje da je ovo „muški svijet“ što god to značilo? Takva će vam biti realnost. Uvjerite li pak sebe u praksi da ima puno toga ženskog u ovom svijetu i da muški princip ne postoji bez ženskog, ali i obrnuto, u svom ćete svijetu vidjeti upravo to.

 

Zašto je tako rijetko danas vidjeti ženu koja u poslovnom svijetu djeluje iz ženskog principa?

Zato što su nas (oba spola) naučili kako biti žena znači ponašati se na određeni način. Da biti muškarac znači ponašati se na određeni način. A ti načini su se razlikovali uglavnom prema geografskom podrijetlu osobe. U prenošenju takvih informacija na takav način dolazi do glasnog šuma u komunikaciji koji je s vremenom doveo osnovnu poruku do neprepoznatljivosti. Oba spola pate zbog toga, no došlo je vrijeme i nivo kolektivne svijesti se dovoljno podigao da ponovno možemo otkriti predivne principe koji su blagoslov za svakoga, a ne prijetnja, teret, opasnost, strah i patnja.

Radi li ovo „u praksi“

Baš sam neki dan na jedan svoj video dobio komentar: „Super ovo zvuči, ali to ne radi u praksi“.

Nije stvar u tome da to ne radi, nego da nešto znamo ili ne znamo upotrijebiti.

Onaj tko uzme motornu pilu ne znajući da ju treba upaliti prije upotrebe namučit će se da prepili drvo i naći će običnu pilu puno jednostavniju za upotrebu. Obična pila su naši stari programi koji nas održavaju živima, no ne daju nam da budemo sretni.

Moja supruga i ja razumijemo ove principe, živimo prema njima i primjenjujemo ih u prilici kada je najbolje primijeniti bilo koji od njih.

Djeluje. Oni koji nas znaju posvjedočit će tome.

Iz srca, Miro

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.