Orbidrek – moj bliski (ne)prijatelj

0

Koliko vas ima kod kuće spravu za vježbanje? Orbitrek, sobni bicikl ili neko pomagalo/mučilo koje je na reklami djelovalo kao da vježba gotovo umjesto vas?

Na sobnom biciklu vjerojatno stoji garderoba koja nije ni za pranje ni za vraćanje u ormar, na orbitreku visi ono što bi se zgužvalo na fotelji, dok pak ono pomagalo stoji negdje na sigurnom pažljivo spremljeno kako se na njemu ne bi skupila prašina… „Orbidrek“, kako od milja zovem svoju vježbalicu, je moja testna sprava. Često gledam ja njega, gleda on mene. Gazim ja njega, muči on mene. Definitivno to nije idiličan ljubavni odnos. No, zajedno smo jači i dobro smo surađivali. Cilj je bio – promjena. Definitivno sam tu promjenu zamislila u fizičkoj manifestaciji, gubitku kojeg kilograma i centimetra. I došlo je do promjene. Upravo zahvaljujući mom Orbidreku 🙂 No, promjena nije bila samo u fizičkoj manifestaciji nego u onoj puno bitnijoj – pojmovnoj; duhovnoj i mentalnoj. Onoj najvrednijoj i najbitnijoj. Shvatila sam da je najbitnije u svemu što se radi i živi, uživati i pri tome biti zadovoljan sobom. Kada sam to osvijestila, sve je postalo jasnije. I lakše. Shvatila sam da osuđujem samu sebe i tjeram se na nešto što zapravo nema veze sa mnom i mojim željama. Ne želim biti mršavica! Ja zapravo samo želim biti manja verzija sebe, razumijete? Manja verzije sebe rado, ali ne i mršava. Shvatila sam da želim biti sretna i zadovoljna sobom. I da mi za to zadovoljstvo nije nužan Orbidrek, ali da može biti od pomoći. Svi smo mi predivni. I to treba znati prepoznati i cijeniti. Svatko od nas svoju osobnost i posebnost izražava na svoj jedinstven način. Kao što i izjava Alberta Einsteina kaže:

oblamarta

Prihvaćanjem sebe, osvještavanjem i njegovanjem svojih vrlina i vještina kojima doprinosimo sebi i okolini, postižemo svoje ciljeve i shodno tome svoju sreću i zadovoljstvo sobom. Kako to postižemo, to ovisi isključivo o nama. Štos je samo prepoznati ono što nas veseli i ispunjava. Tada to postaje užitak, čisto zadovoljstvo koje daje rezultate. A ne gaženje i mučenje 🙂 Prihvatite sebe, svoje vrline kao i mane koje ste si umislili da imate. Prihvaćanjem sebe ostvarujete svoju najveću životnu pobjedu – nad samom sobom. A tada počinje čarolija… 🙂

Pratite Martu i na Facebooku: Obla Marta

Share.

Comments are closed.