Odmah prestani ovo govoriti

0

Odmah prestani ovo govoriti i gledaj kako ti se život mijenja!

 

Postoji naravno dosta riječi i misli koje bi bilo jako dobro izbaciti iz naših umova, no prema mom iskustvu ovo je jedna od najopasnijih misli ili rečenica:
Ali nije dovoljno!“

Najčešća izvedenica je da je bar još malo više. Ne moram napominjati da je jednako opasna.

Dobro, zašto je opasna?

Najveća opasnost ove rečenice je u tome što nas drži u nedostatku. Jer-nije dovoljno, nema dovoljno vremena, novaca, razumijevanja, podrške, mogućnosti…

Kada smo u nedostatku, naše misli i kemija u našem organizmu reagiraju kao na stres. Jer nedostatak je stres za nas. Dakle, ako stalno imate osjećaj „da je bar malo više“, stalno ste u stresu.

No, to nisu jedini nedostaci ovoga načina razmišljanja. Govoriti da nema dovoljno će vas fokusirati na sve ono čega zaista nema dovoljno i postat ćete „magnet“ upravo za to. Kada ovaj način razmišljanja dovoljno dugo vježbate, postat ćete majstori u njemu i u svemu ćete vidjeti nedostatak.

Mi imamo dovoljno. Jer da zaista nemamo dovoljno, ne bi bilo nas.

Nekada davno ljudi su umirali od gladi. To je bio istinski nedostatak. Negdje duboko u nama još postoje korijeni toga nedostatka. Još nas sve vuče da vidimo nedostatak. Vrijeme je da to promijenimo, sada i ovdje.

Počnimo primjećivati ono čega ima dovoljno!
Počnimo to cijeniti!

Koliko toga trenutno u životu imaš, a da to smatraš „zdravo za gotovo“? Pomisliš li ikad na zrak koji udišeš? Ne! Jer ga je dovoljno! Fokus usmjeravamo na nešto samo kada nedostaje! Promijenimo to!
Primijetimo sve ono čega ima u izobilju oko nas.

Pa čak i ako nema dovoljno za ono što ti misliš da se treba dogoditi, uvijek ima dovoljno za tvoj sljedeći korak.

Imaš tu vjeru u sebi jer da ju nemaš, nikada ne bi izašla van kada je magla i krenula bilo gdje. Imaš vjeru da iako ne vidiš, mjesto prema kojem ideš postoji.

Primijeti, vidi, osjeti, podsjeti se, doživi sve čega imaš u obilju. Zraka za disanje, vode za piće, hrane, mogućnosti da se krećeš, prilika da promijeniš sebe i svoj život, imaš bezgraničan kapacitet za voljenje, koliko ga koristiš?

 

Što imaš sada, u ovom trenutku

Previše je toga što mogu nabrojati, a što znam da imaš sada, u ovom trenutku. (Eto opet obilja).
Ne stane u jedan tekst, ne stane u jednu knjigu. Ne stane niti u jedan život. Zato nas trenutno ima 8 milijardi.

Želiš li znati više o ovome i kako to promijeniti, te čuti dva primjera koja opisuju ovo što govorim na najbolji način, klikni na ovaj LINK i pogledaj video koji sam napravio s obiljem konkretnih informacija.

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kao trener osobnog razvoja svoje klijente sigurno vodi putem do spoznaje vlastite vrijednosti i prihvaćanja odgovornosti za svoj život u svakom trenutku, kao i mogućnosti da postanu svjesni kreatori i lideri. Uz coaching, sa suprugom Jelenom vodi njen uspješan i po svemu drugačiji fitness studio u kojem se vježba pametnije, tijelom i duhom. Zajedničkim snagama i znanjem stvaraju zanimljiv miks fizičkog i nefizičkog napretka. Tekstovi su proizašli iz osobnog iskustva i rada s klijentima. Miroslav kaže: „Nekad jedna rečenica može promijeniti nekome život. Možda ću nekome pomoći da čuje svoju rečenicu koja mijenja život."

Comments are closed.