Novi kult ženskog tijela – LIJEPA ALI BEZ DUŠE

0

Svaka žena želi biti lijepa i privlačna, nesvjesno i svjesno ulažemo u odjeću, kozmetiku i sve potrebne i manje potrebne stvarčice kako bi se dopale sebi i drugima.

 

U čemu se krije ljepota žena?

Moderno društvo nas uči kako trebamo težiti vječnoj mladosti i ljepoti bez bora. Nerealna priča koja donosi nerealne rezultate. Ono što zasigurno znam da su neke žene lijepe i da zrače ljepotom koja je definirana iznutra. Lijepe žene nisu u stalnoj utrci s borama, suvišnim kilogramima i modernom odjećom. Njihova ljepota je definirana kroz šest pravila.

 

Povratite ili izgradite samopouzdanje

Samopouzdanje je poput osobnog kompasa koji nas vodi kroz životne izazove i krize. Prihvatite sebe i ne uspoređujte se s fotošopiranim ženama. Budite zahvalne na svemu što imate. Iskompleksirane žene traže sve načine kako bi bile ono što nikada neće biti.

 

Patnja – ljepota

Koliko puta Vam se desilo da nakon oporavka od neke životne krize čujete komentar kako izgledate drugačije i bolje. Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Žene koje su prošle neke od životnih kriza i sačuvale pribranost nakon brojnih brodoloma dobivaju drugačiji izgled, bivaju misteriozne uz minimalnu količinu kozmetike.

 

Budite voljeni

Kada je žena uz muškarca koji je voli, to se vidi na ženi. Voljena žena je najljepša na svijetu, ona je sigurna i može pokrenuti cijeli svijet.

 

Zavolite sebe

Zavolite sebe. To nije jednostavno u svijetu koji diktira pravila ženske ljepote. Umijeće je biti i ostati lijep. Ne fokusirajte se na ono što ne volite na sebi, usredotočite se na ono što volite.

 

Budite smireni

Biti smiren u svakodnevnim situacijama gotovo da je nemoguće. Postoje situacije u kojima s razlogom nismo smirene i to je u redu. Ali, ako je postalo jedno od pravila da svaku situaciju popratite razdražljivošću i gubitkom kontrole, onda je krajnje vrijeme da se upitate: “ Što to nije u redu sa mnom.“

Kontrolirajte svoje ponašanje jer zasigurno i najljepša žena u trenucima ljutnje nije lijepa.

Na Vama je hoćete li zagovarati kult tijela ili ne.

 

Autorica: Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović
Profesorica na Zdravstvenom Veleučilištu

 

Share.

Comments are closed.