Novi kult ženskog tijela – LIJEPA, ALI BEZ DUŠE

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Lijepa, ali bez duše

Foto: Viktor Hanacek

Svaka žena želi biti lijepa i privlačna, nesvjesno i svjesno ulažemo u odjeću, kozmetiku i sve potrebne i manje potrebne stvarčice kako bi se dopale sebi i drugima.

 

U čemu se krije ljepota žena?

Moderno društvo nas uči kako trebamo težiti vječnoj mladosti i ljepoti bez bora. Nerealna priča koja donosi nerealne rezultate. Ono što zasigurno znam da su neke žene lijepe i da zrače ljepotom koja je definirana iznutra. Lijepe žene nisu u stalnoj utrci s borama, suvišnim kilogramima i modernom odjećom. Njihova ljepota je definirana kroz šest pravila.

 

Povratite ili izgradite samopouzdanje

Samopouzdanje je poput osobnog kompasa koji nas vodi kroz životne izazove i krize. Prihvatite sebe i ne uspoređujte se s fotošopiranim ženama. Budite zahvalne na svemu što imate. Iskompleksirane žene traže sve načine kako bi bile ono što nikada neće biti.

 

Patnja – ljepota

Koliko puta Vam se desilo da nakon oporavka od neke životne krize čujete komentar kako izgledate drugačije i bolje. Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Žene koje su prošle neke od životnih kriza i sačuvale pribranost nakon brojnih brodoloma dobivaju drugačiji izgled, bivaju misteriozne uz minimalnu količinu kozmetike.

 

Ljubav

Kada je žena uz muškarca koji je voli, to se vidi na ženi. Voljena žena je najljepša na svijetu, ona je sigurna i može pokrenuti cijeli svijet.

 

Zavolite sebe

Zavolite sebe. To nije jednostavno u svijetu koji diktira pravila ženske ljepote. Umijeće je biti i ostati lijep. Ne fokusirajte se na ono što ne volite na sebi, usredotočite se na ono što volite.

 

Budite smirene

Biti smiren u svakodnevnim situacijama gotovo da je nemoguće. Postoje situacije u kojima s razlogom nismo smirene i to je u redu. Ali, ako je postalo jedno od pravila da svaku situaciju popratite razdražljivošću i gubitkom kontrole, onda je krajnje vrijeme da se upitate: “Što to nije u redu sa mnom.“

Kontrolirajte svoje ponašanje jer zasigurno i najljepša žena u trenucima ljutnje nije lijepa.

Na Vama je hoćete li zagovarati kult tijela ili ne.

 

Share.

About Author

Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1988. godine zaposlena je na Zdravstvenom Veleučilištu u trajnom zvanju profesor. Stručni interes usmjerila je na očuvanje mentalnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Kao redovni profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu izvodi nastavu za potrebe nekoliko Studija. Kao vanjski predavač održava nastavu na Sveučilištu u Zagrebu i Osijeku. Nositeljica je strukovnih kolegija za potrebe izvođenja nastave na Visokoj školi u Prijedoru. Uz kongresna priopćenja na tuzemnoj i inozemnoj razini jedno je vrijeme aktivno sudjelovala kao predavač na međunarodnom projektu iz mentalnog zdravlja za potrebe edukacije zdravstvenih djelatnika u Bosni i Hercegovini. Na jednoj od radijskih stanica uređuje i vodi emisiju iz područja javnog zdravstva. Tijekom 2019. diplomirala je iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.

Comments are closed.