Manifestiranje nije magija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ma koliko se pokušava mistificirati i otkrivati toplu vodu, svaki dan manifestiramo. Kad god kažeš  “bit će tako” ili ” izabirem ovo” značajna je mogućnost da će se upravo to dogoditi. Ako to učiniš tisuću puta za jednu stvar, gotovo je nemoguće da ispadne (ne)neželjeni rezultat.

 

Evo primjera koji mi se dogodio jučer.

Mailom mi se javlja osoba koja je zainteresirana za coaching. Kažem kako trebamo odraditi uvodni razgovor i predložim dva termina koja su mi slobodna. Čim sam poslao mail otvorio sam planer i upisao osobu u jedan od termina. Nakon nekog vremena osoba odgovara na mail i kaže da joj odgovara termin koji sam ja već rezervirao za nju. Magija? Ne. Ovo je više neko samopouzdanje ili povjerenje, vjera (bez religijske konotacije). Naravno, puno pomaže i faktor BEZ OČEKIVANJA jer da je rekla kako joj više odgovara drugi termin, meni bi to bilo jednako u redu i samo bih prepravio bilješku u planeru.

Koliko ste se puta ujutro probudili i pomislili “samo da danas bude dovoljno zraka da mogu disati”? Ako ste zdravi, niste to nikada pomislili. Jednostavno znate da će ga biti dovoljno. Znači li to da ste na neki magičan način manifestirali zrak za danas? Ne. Jednostavno, ušli ste u realnost u kojoj ga ima dovoljno. I izabirete to svakoga dana ponovno. Postali ste toliko dobri u izboru toga da više niti ne mislite na to. Isto je sa svim ostalim programima. Poslom, vezom, izgledom, zadovoljstvom, vremenom, aktivnosti… ono što vam se događa ponovno i ponovno je samo realnost koju iz nekog razloga nastavljate izabirati. Ali nesvjesno. Ako je to nešto što vam se sviđa, odlično. Samo nastavi. Ako baš i nije, mijenjaj. Mijenjati možeš samo na jedan način, svjesnom akcijom.

Ti pokrećeš akciju, ti mijenjaš stvari. Nitko ih nikada neće mijenjati umjesto tebe. Što prije ovo shvatiš, prije ćeš krenuti u akciju. A akcija može biti sitnica.

Nemoj kretati s velikim stvarima jer ti za to treba energije. Pretvori sitnice u male pobjede, ta se energija zbraja. S vremenom ćeš moći utjecati na sve veće i veće stvari i bit će to sasvim prirodno. Kao i onaj naš zrak koji smo već spominjali. Ne bi li to bilo divno?

Foto: Steven Stark

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.