Ljepota izrade prirodnih sapuna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tko god jednom osjeti ljepotu samostalne izrade sapuna više niti ne pomišlja na kupovinu komercijalnih sapuna.

 

Prednosti korištenja domaćih sapuna su višestruke jer se u tako izrađene sapune ne dodaju nikakvi aditivi koji bi isušivali kožu, jer točno znate što ste stavili, a pomoću određenih kalkulatora možete izračunati koliko kojih sastojaka je potrebno staviti da bi dobili sapune koji će zadovoljavati sve kriterije koje mora imati sapun.

Tako možete točno unaprijed znati/odrediti koliko će se vaš sapun pjeniti, kolika će biti njegova moć čišćenja i pranja, koliko će biti tvrd, koliko će se brzo trošiti, kako će utjecati na njegu kože i koja će mu biti tvrdoća.

Osim toga, izrada sapuna pruža zaista neograničene mogućnosti da razvijete i istaknete svu svoju kreativnost, jer kombinacijom boja mogu se napraviti zaista zanimljivi, oku privlačni i kvalitetni sapuni.

Sapun nastaje povezivanjem natrijeve lužine i masnoća i prilikom izrade potrebne su određene mjere opreza da ne bi došlo do neželjenih posljedica pošto natrijeva lužina može ostaviti ozbiljne opekline i oštećenja kože i tkiva.

 

Zato se prije prve samostalne izrade dobro informirajte i educirajte, a kad napravite prvih nekoliko samostalnih uradaka, onda mašti, veselju, kreacijama i uživanju u izradi i korištenju neće biti kraja.

Izrađivati sapune postala je moja velika strast, a nadam se da će postati i vaša.

Fotografije: Katica Wolf, osobna arhiva

 

Share.

About Author

Katica Wolf

Comments are closed.