Instant preporuka za izlazak iz partnerske krize

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz dana u dan sve je veći broj partnerskih  kriza. Bračna, ljubavna, nevažno  kako je nazivamo, ima zajednička obilježja koje možemo definirati kao loš odnos.

 

U nekom trenutku kao da partneri zaborave da su različiti. U razdoblju intenzivnog stanja krize često se dešava da jedan od partnera ne vidi izlaz iz lošeg odnosa. Kako vratiti staro povjerenje i obnoviti prijašnji odnos, samo su neka od pitanja nezadovoljnih partnera.

 

Pravila za izlazak iz partnerske krize

Tempo života traži prilagodbu i kompromise. Na žalost u praksi nije tako. Presigurni partneri uvijek traže krivca u onome drugom. – Ja sam ok, on radi probleme. Ja nju trpim, ona nije u redu. -česte su izjave partnera koji prolaze neku od zajedničkih kriza u odnosu.

Ako Vam je uistinu stalo do partnera onda se morate zapitati:

Što želite da se u odnosu promijeni?
Što mislite da Vašeg partnera/partnericu najviše smeta u Vašem odnosu?
Da li ste skloni čestom prigovaranju?
Što možete učiniti da usrećite svoga partnera /partnericu?
Koje kvalitete posjeduje Vaš partner ?
Kako mu mogu povratiti dobro raspoloženje?
Što Vas je priviklo kod partnera /partnerice, gdje se to putom izgubilo ili ste to zanemarili?

Ako niste sigurni i na većinu od navedenih pitanja nemate odgovor, dopustite sebi da se negativne emocije smire stavite na odgodu traženje odgovora. Dobro je nekada, ako kriza traje predugo, dopustiti sebi odmak od aktualne situacije. Otputujte, udaljite se na neko vrijeme kako bi u miru i sabranosti promislili što možete učiniti za dobrobit odnosa.

Foto: Pexels

Share.

About Author

Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1988. godine zaposlena je na Zdravstvenom Veleučilištu u trajnom zvanju profesor. Stručni interes usmjerila je na očuvanje mentalnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Kao redovni profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu izvodi nastavu za potrebe nekoliko Studija. Kao vanjski predavač održava nastavu na Sveučilištu u Zagrebu i Osijeku. Nositeljica je strukovnih kolegija za potrebe izvođenja nastave na Visokoj školi u Prijedoru. Uz kongresna priopćenja na tuzemnoj i inozemnoj razini jedno je vrijeme aktivno sudjelovala kao predavač na međunarodnom projektu iz mentalnog zdravlja za potrebe edukacije zdravstvenih djelatnika u Bosni i Hercegovini. Na jednoj od radijskih stanica uređuje i vodi emisiju iz područja javnog zdravstva. Tijekom 2019. diplomirala je iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.

Comments are closed.