Gradovi u Europi koje biste trebali posjetiti 2. dio

0

Kao što smo vam i obećali, donosimo nastavak teme gradova/mjesta u Europi koje biste trebali posjetiti. To su pravi biseri u kojima se krije obilje prirodnih ljepota, zanimljive povijesti i dragocjene kulturne baštine.

 

Hallstatt, Austrija

Hallstatt, Austria

Foto: Julius Silver

Hallstatt je uvršten na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine i nazvan je najljepšim selom na cijelom svijetu. Mjesto je okruženo planinama i nalazi se na samom jezeru koji nosi isto ime, Hallstattsko jezero. Bez obzira hoćete li ga posjetiti ljeti ili zimi, zasigurno ćete se zaljubiti u njega. Jedno je od najljepših mjesta u Austriji.

 

Manarola, Italija

Manarola, Italy

Foto: Justin Owens

Manarola je prekrasan mali gradić u srcu Italije koji će vas oduševiti. Nalazi se u pokrajini La Spezia u sjevernoj Italiji. Manarola je najstarija od gradova u Cinque Terreu, s kamenom temeljcem crkve San Lorenzo koja datira iz 1338.
Jedno je od najslikovitijih mjesta na svijetu. Ovo područje karakteriziraju strme padine koje se spuštaju direktno u prekrasno plavo more te živahni potoci i čarobno lijepe i skrivene plaže.

 

Positano, Italija

Positano, Italy

Foto: English

Italija je prekrasna, a Positano je još jedan od obalnih gradova koji govori tome u prilog. Živopisan i živahan gradić u samom središtu talijanske obale Amalfi.

Iznad grada se izdiže strma planina Lataro. U gradu se i dalje mogu pronaći srednjovjekovne građevine za koje se čini kao da su isklesane iz same stijene. S druge strane, grad ima prekrasan pogled na more. Positano je danas poznat kao odmorište slavnih i moćnih. Kao zaštitni znak mjesta navode se šarene kuće isprepletene milijunima stepenica te arkadnih prolaza koji obiluju dućanima, barovima i restoranima. Veličanstvene plaže su još jedan adut ovog dijela obale.

 

Rothenburg, Njemačka

Rothenburg, Germany

Foto: Roman Kraft

Rothenburg je prekrasan mali bavarski gradić koji se smjestio u Donjoj Saksoniji u Njemačkoj. Cijeli grad okružuju zidine u duljini od tri kilometara, a svake večeri gradski čuvar zaključava vrata što gradu daje posebnu čar. Unutar zidana smjestile su se kuće i crkve grada te više od četrdeset vrata i tornjeva. Rothenburg je gradić uskih uličica i bogate prošlosti, a sve što vidite u ovom predivnom gradu ima neki značaj. Izvan gradskih zidina smjestila se najznačajnija kuća Rothenburga, Hegereiterhaus koja je poznata po svojoj okrugloj kuli kao jedna od najromantičnijih građevina u cijeloj Europi. Rothenburgom su ostali očarani i mnogi redatelji pa je nerijetko i mjesto za snimanje filmova. Između ostalih, u Rothenburgu su snimljeni filmovi Pinocchio i Charlie i tvornica čokolade.

 

Dubrovnik, Hrvatska

Dubrovnik, Croatia

Foto:
Ivan Ivankovic

Dubrovnik je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija na Mediteranu koja opravdano nosi ime Biser Jadrana. Svaki kamen u Dubrovniku odiše brojnim povijesnim pričama ispričanim na suvremen način. Uske kamene uličice, brojne povijesne znamenitosti, kulturne manifestacije i vrhunska gastronomska ponuda daju posebnu čar ovom gradu muzeju.

Tvrđava Minčeta je uz sv. Vlaha svojevrstan simbol grada Dubrovnika. Kula svetog Luke je jedna od najstarijih još sačuvanih gradskih kula. Tvrđava Lovrijenac, također poznata kao Gibraltar Dubrovnika, nalazi se na hridi izvan vanjskih zidina sa zapadne strane Dubrovnika. Palača Sponza ili Divona je gotičko-renesansna palača u Dubrovniku. Jedna je od najljepših i najraskošnijih palača u gradu Dubrovniku. Brdo Srđ pruža prekrasan pogled na Dubrovnik i okolicu, stoga je ovo brdo omiljena pozicija za fotografiranje.

To su samo neke od znamenitosti koje krase Dubrovnik, kako bi ih stvarno doživjeli najbolji način je upravo posjetiti Dubrovnik i uvjeriti se svojim očima.

Pročitajte i 1. dio članka Gradovi u Europi koje biste trebali podsjetiti

I.Š.

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.