Gdje pronaći (poslovnu) sigurnost?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
poslovna sigurnost

Foto: Andrew Neel, Pexels

I inače, a posebice u ovim post corona lockdown vremenima, dok još traje neizvjesnost hoće li biti drugog vala, kako će se sve to odraziti na naš posao i život, kad smo zabrinuti za svoj novac i egzistenciju, mnogi se pitaju gdje pronaći (poslovnu) sigurnost.

Je li sigurnije onima koji su se “uhljebili” u neku državnu službu na izmišljeno radno mjesto ili je pak sigurnije biti samozaposlen, freelancer ili mali poduzetnik?

Suprotno uvriježenom razmišljanju, uvijek je u životu dugoročno “sigurnije” biti sam svoj gazda, jer uvijek imaš svoj život u svojim rukama, dok ovi ostali imaju redovna, no ne i sigurna primanja. Sloboda ili tzv. sigurnost – izaberite sami. Imati (dobro plaćen) posao sigurno nije izvor sigurnosti.

Sigurnost svakako nije ni u stanju na našem računu.
Super i bravo za vas ako imate zalihe za 6 mjeseci ili daj Bože više.

Sve je to izvana i sve se to može promijeniti preko noći.

Prava sigurnost je u načinu razmišljanja da svega ima dovoljno, da će Vam sve doći kad vam zatreba i u svjesnosti o tome tko ste zaista, u spoznaji da smo naša najveća imovina mi sami, naša znanja, talenti, iskustvo, ali i kontakti koje imamo.

Bez obzira na sve vanjske okolnosti, uvijek će biti ljudi, oni će uvijek imati problema i netko će te probleme trebati riješiti. Jer svrha svakog biznisa je rješavanje problema i dodavanje vrijednosti.

A upravo svi mi imamo neka znanja, talente koje možemo upakirati u proizvode i usluge i ponuditi ih tržištu. I tako riješiti te sve probleme. Možda neće ni biti ponekad novaca, ali bit će problema, rješenja i načina da se razmjeni energija, da nešto damo i zauzvrat dobijemo nešto što nam treba.

Naš talent je uvijek nekom drugom (životna) lekcija koju je spreman platiti. Nemojte to zaboraviti.
Dakle, to nešto što je nama samo pet minuta, što nam je lako i jednostavno i treba nam 5 minuta za to pa nam je možda nekad glupo naplatiti i guštamo u tome jer to smo mi, najjači smo kad smo svoji. 🙂

 

U što je onda “najsigurnije” ulagati uvijek i gdje je prava sigurnost?

U nama samima. Ulažite zato u svoja znanja, talente, stjecanje iskustva i širenje mreže kontakata.
I uvijek ćete biti sigurni i osjećat ćete se sigurno.

Kristina Ercegović
www.kristinaercegovic.com

Share.

About Author

Kristina Ercegović

Kristina Ercegović, EMBA, serijska poduzetica i spisateljica, organizatorica Business Cafea i urednica portala Žene i novac.

Comments are closed.