Dr. Meri Bura: Iskoristimo vrijeme za detoksikaciju

Pinterest LinkedIn Tumblr +
detoksikacija

Foto: Ingram Image

Neka #ostanidoma sada bude prednost koju ćemo iskoristiti za detoksikaciju.

Netko detoksikaciju radi redovito, a za one koji ne znaju kako se to radi, evo nekoliko savjeta i nekoliko detoksikacijskih dijeta.

 

Intermitent fasting dijeta sa 16 sati razlike između večere i ručka

Ujutro se jede voće, za ručak svježe povrće i proteini, za večeru kuhano povrće i proteini, tijekom dana puno tekućine. U ovoj dijeti je važno da se kroz jutro pije jako puno tekućine. Osim vode, na raspolaganju su nezaslađene limunade u koje možete dodati liposomalni vitamin C i kurkumin. Ili popijte Mayr alkalnu juhu, ili jednostavno pijte vodu. Za ručak je najvažnije pojesti salatu poput rikole, radiča, mladog luka, maslačka, kapara, motara. Za večeru kuhajte šparoge, brokulu, blitvu, špinat, artičoke. Maksimalna količina ulja je 1 mala žličica po obroku. Dijeta traje 2 tjedna. Kasnije su potrebne korekcije ovisno kojem hormonskom tipu pripadate.

Ovaj detox je dobar za sve one koji imaju hormonske probleme.

 

Redoviti tjedni post s biljnim čajevima i alkalnim povrtnim juhama bez ulja (jednom tjedno)

To bi trebao biti dan kada odmarate, ležite, lagano i malo vježbate i pijete vodu, juhu, biljne čajeve. Od čajeva bih preporučila čaj od peršina (stručak svježeg peršina prelijete s 1 L vrele vode, ostavite 20-30 min i pijete kroz dan). Idealno je ako ćete trajno postiti jednom tjedno.

Ovo je detox koji su radili naši stari i dobar je za svakoga, osim kod ozbiljnih i teških bolesti.

 

Mayr post s treningom žvakanja

Ujutro za doručak pojedite jedan komad kvalitetnog kruha s jogurtom (po mogućnosti kozji ili bademov, kokosov), za ručak i za večeru alkalnu povrtnu juhu bez ulja. Fokus je da ujutro jedete jako polagano, žvačete svaki zalogaj do kraja te tako aktivirate enzime. S alkalnom juhom alkalizirate tijelo. Ovu dijetu treba raditi najmanje 7 dana, idealno 3 tjedna.

Ova dijeta dobra je kod svih kroničnih bolesti.

Kod dijabetičara je potrebna regulacija večernje doze lijeka. Ne zaboravite da ima i nedijagnosticiranih dijabetičara, zato se konzultirajte sa svojim liječnikom ako se odlučite na bilo koju vrstu gladovanja, a posebno navečer prije spavanja.

 

Detoksikacija visokokvalitetnim proteinskim prahom Hepafastom uz povrće niskog glikemijskog indeksa

Ovdje se radi o uzimanju Hepafasta 3x dnevno uz konzumaciju kuhanog povrća 2x dnevno. Hepafast sadrži sve vrijedne aminokiseline te sastojke koji potiču rad jetre. Detox jetre traje 2 tjedna, a ako želite smršaviti dijeta se može nastaviti s malo drugačijim protokolom.

Ova dijeta je najbolja za skidanje masnoće oko struka, za detoksikaciju jetre, za mršavljenje.

Sve navedene detoks dijete pomažu da se vrati energija, očisti koža, izgubi višak nakupljene vode u tijelu, smršavi.

Preparati koji se uzimaju uz detoksikaciju:

  • Hepalean – sadrži beta glukan, kolin, taurin, L carnitin…pomažu rad jetre i regeneraciju jetrenih stanica
  • Alkalni prah ili tablete… alkaliziraju tijelo i pomažu rad želuca
  • Omega 3… djeluje protuupalno
  • Artičoka i sikavica… pomažu rad jetre
  • Gluthation… regulira imunitet, djeluje kao antioksidans

Svaka od ovih detoksikacijskih dijeta je odlična, no samo ako ih provodite.

Ako niste sigurni s kojom krenuti, ako želite individualni savjet koja detoksikacijska dijeta je vama potrebna, ispunite ovaj DETOX UPITNIK i ispunjenog ga pošaljite na meri.bura@mulier.hr

Pravila detoksikacije
Dr. Meri Bura o prehrani

Share.

About Author

Meri Bura, dr. med.

Meri Bura, doktorica medicine, osnivačica je holističkog centra Mulier i kreatorica Mulier metode. Cjelokupan rad dr. Bure usmjeren je na integraciju znanstvenih i holističkih metoda, od svakodnevne prakse do zdravstvene politike.

Comments are closed.