Dodirom do zdravlja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prije puno godina sam diplomirala na Kineziološkom fakultetu. Nakon završenog studija godinama sam radila u korporativnom svijetu, a ne u struci. Kako sam živjela u Austriji, a internet nam je klikom miša omogućio doći do informacija koje smo ranije morali tražiti u knjigama, enciklopedijama, stručnim časopisima itd., jednog dana sam „uguglala“ riječ kineziologija. Začudile su me informacije pronađene pod tim nazivom. Radilo se o sadržaju koji nisam učila na fakultetu, a na Zapadu je rasprostranjena i priznata metoda pomoći i samopomoći.

Raspitala sam se tko je najbolji kineziolog u Austriji i krenula na prvi „Touch for Health“ seminar kod Do-Ri Amtmann. Tako se počelo razvijati predivno dugogodišnje prijateljstvo, a iz znatiželje i osobne potrebe ušla sam u svijet primijenjene kineziologije koja je i danas sastavni dio mojeg života i svakodnevnog uspješnog rada s klijentima.

Unutarnja inteligencija tijela

U svakom biću postoje mehanizmi i snage samoozdravljenja. Zbog stresa, užurbanog načina života, brze prehrane, nedovoljno sna, lošeg držanja tijela, emocionalnih i psihičkih problema dolazi do neravnoteže. Prirodan je proces da se tijelo trudi vratiti u stanje opuštenosti i ravnoteže, međutim to mu ne uspijeva uvijek, a osobito kada stres dugo traje.

Dodirom do zdravlja je cjelovita metoda koja se bavi osobom, a ne bolešću. Ovisno o uznapredovalosti neravnoteže poboljšanja mogu biti manja ili veća, ali do poboljšanja i promjene uvijek dolazi.

Spoj kineziologije, akupresure, kiropraktike i nutricionizma

Zbog izuzetne učinkovitosti i blagotvornog utjecaja dodira – akupresurom, masažom mišića i ciljanim vježbama, dr. John F. Thie odabrao je skup tehnika nazvan Dodirom do zdravlja (engl. Touch for Health). Metoda predstavlja cjelovit sustav učenja o zdravlju i danas se podučava u više od 100 država svijeta uključujući Hrvatsku.

Neprocjenjiva vrijednost ove metode je upravo u jednostavnoj i neposrednoj komunikaciji s tijelom, te direktan odgovor što osobi u određenom trenutku nedostaje. To olakšava izbor tehnika koje pomažu tijelu da se vrati u ravnotežu. Tako ozdravljenje ciljano prilagođavamo svakom pojedincu i njegovoj situaciji.

 

Metoda Touch for Health

Metoda Touch for Health pokazala se vrlo uspješnom pri:

 • uklanjanju problema (ne)spavanja, umora, stresa i depresije
 • otklanjanju boli (glava, vrat, kralježnica, ramena, noge)
 • bržem oporavku povrijeđenih mišića, zglobova, tetiva i kostiju te nakon operacije,
 • alergijskim reakcijama,
 • intoleranciji na određenu hranu,
 • jačanju imunosnog sustava,
 • regulaciji tjelesne težine,
 • poboljšanju motorike i koordinacije,
 • rješavanju problema s učenjem, koncentracijom i strahom od ispita,
 • odvikavanju od pušenja i drugih ovisnosti,
 • postizanju unutarnjeg mira itd.

Kineziološki tretmani odlično nadopunjavaju i podupiru metode liječenja klasične medicine pri iscjeljivanju rana i oporavku nakon bolesti. Tako se skraćuje vrijeme bolovanja i dugotrajno izbivanja s posla, a povećavaju radna i psihička učinkovitost te zadovoljstvo i kreativnost.

Touch for Health metoda namijenjena je kako terapeutima iz različitih područja (zdravlje, obrazovanje, psihologija, sport…) tako i osobama bez prethodnog stručnog medicinskog znanja koje žele osnažiti sebe i svoju obitelj. Mnoge poznate tehnike kao što su EFT (Tehnika emocionalne slobode), energetska medicina, Brain-Gym, psihokineziologija itd. temelje se upravo na jednostavnim i vrlo učinkovitim tehnikama koje možete naučiti kroz četiri Touch for Health vikend modula. Predznanje nije potrebno – trebaju vam samo ruke i dobra volja.

Želite li naučiti kako funkcionira kineziološki mišićni test, testirati drugu osobu, hranu ili dodatke prehrani te savladati načine samotestiranja priključite se radionici „Umijeće mišićnog testiranja“.

Autorica: Vedrana Nucak, mag.cin., kineziolog i logoterapeut 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.