Coaching koji budi unutrašnju inteligenciju – iskustvo klijentice poduzetnice

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako najbolje ispričati priču o coachingu nego putem primjera. Evo jednog koji mi je jako drag. Opisuje transformaciju u jednom terminu i veliku promjenu koja je slijedila.

 

Kada je došla bilo joj je teško povjerovati i zamisliti da će joj coaching pomoći da otkrije što zaista želi i izađe iz ralja nezadovoljstva. U pitanju je bila karijera. Zaposlena je, zapravo poduzetnica. Ima svoju firmu koja dobro funkcionira, ali ispunila je sve što je oduvijek željela i sada je stala. Nije mogla vjerovati da je to to, da je konačno uspjela. No ono što ju je još više mučilo je to da sada više ne zna što bi i primijetila je kako joj se počinju događati nepotrebni problemi samo da bi ona ostala zauzeta. Nije to željela.

Na početku smo odradili neke uvodne stvari koje je potrebno odraditi kako bih s osobom uopće mogao krenuti na energetski rad. Nakon prva dva susreta bila je pomalo razočarana jer joj se još uvijek nije promijenio svijet. Razjasnili smo malo da su to njena očekivanja i da će se proces lakše odviti ako mu ne stoji na putu svojim očekivanjima. Složila se i prepustila procesu.

Došao je i taj treći susret. Bila je frustritrana jer ne zna uopće odakle bi krenula, što bi započela, a zna da je vrijeme za krenuti jer joj nivo nezadovoljstva poslom koji zapravo jako dobro ide prelazi i na život. Baš frustrirajuća pozicija.

Osjetio sam da ne trebam biti savjetnik taj dan nego da ju trebam uvesti u energetski proces da se poveže sa svojom unutrašnjom inteligencijom jer taj moćni dio nas sve jako dobro zna. Počeli smo. Kad sam počeo postavljati pitanja, još se palio um i odgovarala je sa ne znam, ne znam, ne znam, s jakom frustracijom. No na kraju sam ju uspio opustiti i nastavili smo raditi. Pitanja su počela dobivati odgovore. Počela je jasno određivati svoj budući smjer s jasnim detaljima i načinima, njena se postura i neverbalna komunikacija u potpunosti promijenila, postala je ona koja zna što i kako činiti. Ja sam zapisivao, kada je stao tijek informacija iz jednog izvora, prebacivao bih ju u drugi i informacije su nastavile dolaziti.

Termin smo završili s tri stranice ispisane zadacima i koracima koje će poduzeti te jasnim smjerom, željom i namjerom da krene tim putem. Bila je više iznenađena nego bilo što drugo. Rekla kako nema pojma odakle joj sve te informacije, osjećala se kao da govori netko drugi. I da, to nije bila ona, to je bila poduzetnica koja je već ostvarila cilj koji je moja klijentica tek trebala postaviti ispred sebe.

 

Što se dogodilo?

Sve što možemo zamisliti postoji kao realnost u nekoj od bezbroj realnosti koje nas okružuju. Kada nešto zamislimo važnije je dopustiti osjetiti vibraciju realnosti u kojoj se to dogodilo nego gurati i forsirati realizaciju cilja iako naravno na materijalnom nivou moramo odraditi svoje korake.

U energetskom radu sam uveo klijenticu na tu vibraciju te se ona doživjela kao da je cilj već ostvaren. Iz te pozicije jasno je znala što sve treba učiniti (odnosno što je sve učinila) kako bi došla do tog cilja. Ništa lakše nego ispričati sebi koja tek stremi tome cilju koje korake da poduzme te na koje zamke i opasnosti da pripazi na putu. Kada smo ju vratili u poziciju ovdje i sada, ona je u sebi ponijela zapis, informaciju ostvarenog cilja. Ona je sada znala kako će se osjećati kad cilj bude ostvaren. Mogla je taj osjećaj rekreirati kad god poželi te se time svakodnevno puno puta spaja na frekvenciju te realnosti. Cilj se ostvaruje u trenutku kada klijentica u potpunosti prihvati tu vibraciju. To ne ide odjednom i to je dobro za nas. Zamislite kako bi bilo da sve obroke u životu dobijete odjednom na stol. Ne bi baš bilo zanimljivo. Isto je i s ciljem koji postižemo. Pojavit će se u našoj realnosti onoliko koliko možemo prihvatiti. No svako novo prihvaćanje vodi nas do mogućnosti da prihvatimo još malo više.

Nakon toga mi je doslovno svaki dan slala poruke o novim idejama kako će nešto iz plana pretvoriti u realnost, kako je nešto već započela, kako se ovo ili ono već dogodilo „samo od sebe“… Rekla je da ima bezgranično puno energije i da bi mogla raditi 24 sata dnevno bez problema no odlučila je ne postati rob poslu nego postići ravnotežu u svim aspektima života.

Priča je objavljena s dozvolom klijentice i s njenim oduševljenjem jer i sama želi da što više ljudi doživi ovo što je ona doživjela i što joj je promijenilo život.

Svidjela vam se ova uspješna poduzetnička priča? Mislite da je ovo i vaš put? Javite se na skender.miro@gmail.com
Saznajte više o meni i onome što radim na Razgovori s Mirom
Ili na fejs stranici Razgovori s Mirom
Poslušajte ili skinite podcaste kroz koje obrađujem zanimljive teme na PODCASTS

Foto: Henri Pham, Unsplash

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.