Balzami za usne

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U nadolazećim zimskim danima balzami za usne su gotovo neizostavni dio ženskih i muških torbica, džepova, ladica… zaista mnogi posegnu za balzamima za usne.

 

Uopće nije čudno, jer suhi zrak u prostorima u kojima boravimo, vjetar i hladnoća isušuju usnice više nego u bilo koje drugo godišnje doba.

U raznim drogerijama i trgovinama u kojima se prodaju kozmetički proizvodi, izbor balzama za usne je doista velik, a i cijenovno su prihvatljivi, pa nije rijetko da ih mnogi imaju u svojoj kolekciji po 5-6.

Jednom prilikom bila sam u drogeriji u koju inače ulazim jedino kada trebam kupiti jedinu stvar koju (još) nisam uspijela sama napraviti – maskaru, i tom prilikom sam čula tri djevojke koje su birale balzame. Birale su boje, mirise i “okuse” i na kraju zaključile da ih svaka ima doma barem još pet sličnih.  Pitala sam se zašto imaju doma 5 različitih balzama. A onda sam se sjetila vremena kad sam i sama tako kupovala bijeli, zeleni, roza… i  nijednim nisam bila zadovoljna, jer koliko god sam mazala usnice, one kao da su bivale sve suhlje i suhlje.

S prirodnim balzamima za usta to se definitivno ne događa. Shea i kakao maslac, pčelinji vosak i biljno ulje od kojih se sastoje prirodni balzami sasvim sigurno će Vašim usnicama pružiti njegu i zaštitu  kakvu želite i trebate. Osim toga, miris i okus pravog prirodnog balzama ne možete usporediti ni jednim od 5 ili više balzama koje već imate doma.

Kod nas postoje specijalizirane trgovine koje se bave prodajom sastojaka i ambalaže za izradu prirodne kozmetike pa tako možete kupiti i tubice i napraviti balzam „kao iz dućana“.

Osim osnovnih sastojaka, mogu se kupiti i prirodni jestivi ekstrakti te možete napraviti balzam s mirisom jagode, breskve, marelice, ananasa, vanilije, čokolade… I  sve to možemo uz pomoć prirodnih mineralnih oksida  pretvoriti i u boju koju želimo, pa napraviti vlastiti roza, plavi, zeleni, žuti balzam.

Postoje također mineralni oksidi koji daju svjetlucavost te možete izraditi balzam mirisa i boje koje želite, i k tome još i svjetlucavi.

Iako se može činiti komplicirano, izraditi takav jedan balzam je vrlo jednostavno, lako i brzo. A kada ga napravite jednom sami, vidite prednosti koje Vam daje u njezi i mogućnosti izrade vlastitih kreacija, onda to dobiva još jednu novu dimenziju zadovoljstva i radosti.

Aromaterapija “Viola”
katica.wolf@aromaterapijaviola.com

Share.

About Author

Katica Wolf, Aromaterapeut

Po struci medicinska sestra. U struci je radila dugi niz godina, i to u ambulanti opće prakse, ginekološkoj ambulanti, pedijatrijskoj ambulanti, oftalmološkoj ambulanti i u EEG laboratoriju. Odrastajući u dodiru s prirodom i u sredini gdje se gajila ljubav prema bilju vrlo rano je imala prilike steći i određena znanja koja su joj budila interes za ozbiljniji pristup i proučavanje ljekovitih svojstava biljaka. Nakon što se nebrojeno puta uvjerila da aromaterapija zaista djeluje i pomaže, odlučila se profesionalno posvetiti tom poslu i objediniti medicinsko znanje sa znanjem iz aromaterapije.

Comments are closed.