3 koraka do vlastitog imidža

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za svakog od nas imidž predstavlja važnu stvar u životu, priznali mi to sebi ili ne.

 

Koliko puta ste stigli do posla i u trenutku dolaska pred lift ili ulazna vrata pomislili – trebala sam obući sivu bluzu/ obuti crvene cipele/ uzeti drugu torbu… Događa se, češće nego možete zamisliti. A je li bitno? Naravno da jest.

Pitanje imidža je pitanje dobrog osjećaja u vlastitoj koži. A upravo nam to daje siva bluza ili crvene cipele. Ako se dobro osjećamo tako i zračimo, a tako nas onda i drugi vide. Imidž nije samo odjeća, cipele ili dobra torba. Imidž je kao higijena – broji se sve skupa, a nedostatak se itekako vidi. Nije važno  kakav je sapun ili koja je pasta za zube, ali je svakako bitno da ste i jedno i drugo koristili.

Kako je imidž osobni doživljaj svakog pojedinca, tako svatko mora sam upoznati sebe. Ako se zagledate u sebe, lako je uvidjeti jeste li na dobrom putu. Evo jedan vrlo koristan, brzi „reality check“.

Uzmite si vremena i zapišite odgovore na ova tri pitanja. Promislite i zapišite sve što vam padne na pamet.

  1. Tko/što si ti?
  2. Što o tebi govori tvoj imidž?
  3. Po čemu je to dvoje različito?

Nakon ovih pitanja imate prilično dobru ideju postoji li balans između onoga što osjećate i onoga što drugi vide. Ponekad su potrebne samo manje preinake, ponekad je potrebno malo dublje promisliti o cijeloj poruci koju odašiljete. Ali u svakom slučaju, kakav god da je odgovor – vaš je. Od ovog koraka, svoj imidž možete razvijati, njegovati, mijenjati… Ali barem znate gdje ste i čemu težite.

Dina Balić

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.