Znate li koja je najveća laž na svijetu?

0

Otkako sam postala mama, shvatila sam koliko malo znam i koliko puno moram učiti i koliko puno moram raditi na sebi.

Naučila sam da ljubav ima okus i ponekad je to okus čokolade na čistom ručniku u kupaonici s kojim obrišem lice nakon umivanja i onda shvatim da je mala Ana prala ruke nakon što je mazala čokoladni namaz na kruh.
Naučila sam i da ljubav ima zvuk razbijenog tanjura jer mala Ana uči prati suđe.
Naučila sam i da ljubav najbrže trči iako se ne bavi sportom ali zato kad nakon posla žuri na školsku predstavu, uvijek uhvati svaki bus i tramvaj.
Naučila sam da je ljubav najupornija i najtvrdoglavija na svijetu jer jedino ljubav ne odustaje kad svi drugi kažu da nešto nije moguće.
Naučila sam da jedino ljubav može snažno zagrliti…iako nema ruke i ljubav sve najbolje vidi… iako nema oči.
Naučila sam da ljubavi nikad ne može biti previše i ljubav nikoga ne može ozlijediti. Problem je u tome što ne znaju svi što ljubav jest i često griješe misleći da je ljubav nešto što ljubav zapravo nije.

Uvijek sam mislila da je najveća laž koju netko može reći: „Volim te!“ …ali sada znam da to nije tako jer ljubav ne čujemo, ne vidimo i ne osjećamo svi na isti način. Tužno je što neki nikada nisu ni osjetili ljubav jest i zato ni sami ne znaju kako ljubiti.
Onaj koji kaže da sada nema vremena, taj laže jer upravo to „sada“ jedino je što zapravo ima. To je najveća laž na svijetu kojom prije svega lažemo sami sebe, a kasnije nam bude žao jer vrijeme ne možeš ni vratiti, niti popraviti, a što je bilo – prošlo je.
Ne znamo što će biti sutra jer sutra nam nije obećano da će se dogoditi i zato svako jutro kad otvorim oči i shvatim da sam „opet tu“, razveselim se jer darovan mi je još jedan dan…
Na taj način srce nam nikad neće biti prazno i radost sadašnjeg trenutka uvijek će ostati u sjećanju. Nemojmo lagati sami sebe da nemamo vremena ili uvjeravati sami sebe kako imamo puno vremena jer zapravo ne znamo koliko vremena imamo. Ono što imamo je današnji dan i to je jedini dan kad možemo dati sve od sebe i zato pazimo da ga ne izgubimo jer darovan nam je samo jednom.

Vlatka Burić

Share.

Comments are closed.