Žene više žele seks, a muškarci se više vole maziti…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Žene više žele seks, a muškarci se više vole maziti, pokazalo je istraživanje Instituta Kinsey.

 

Da bi libido bio uvijek na vrhuncu, održavajte ga eteričnim uljima. Upravo mirisi djeluju na mozak više od drugih osjetila i u trenu mogu probuditi (uspavane) strasti, stoga ne čudi što se aromaterapija u povijesti koristila i u seksualnoj praksi. Kleopatra je poznata po tome da je ‘uhvatila’ Marka Antonija mješavinom ruže, cimeta i drugih biljaka, a Talijanke su dugo bosiljkom izluđivale potencijalne ljubavnike.

Muškarce kao afrodizijak opijaju mirisi cimeta, vanilije i lavande te ih povezuju s ljubavi. Pačuli i sandal također u manjim količinama i dobro izbalansirani mogu imati uspješna zavodnička svojstva, osobito u opuštajućim masažama.

Seks-igrice (osobito u ovim ljetnim noćima) mogu se potaknuti već s nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice koja izaziva hlađenje, a nakon nekoliko minuta i osjećaj topline, laganog peckanja. Pomiješajte kap biljnog ulja badema s kapljicom eteričnog ulja paprene metvice i samo se prepustite mašti. Za još veću ekstazu mješavinom “rashladite” bradavice partnera (oprez trudnice i dojilje) i strasti mogu početi. 🙂

 

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.