Žena koja ne staje – Aleksandra Ivanac

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ona je dinamična, živi izvan okvira, voli ono što radi, hedonist, učiteljica koju djeca obožavaju, poduzetnica, ona je Aleksandra Ivanac.

Edukatorica, trenerica životnih vještina, NLP master, Life & Business coach, Viši medijator u konfliktnim situacijama, Theta Healing praktičar, PEAT praktičar, učiteljica razredne nastave i likovne kulture u osnovnoj školi, vlasnica obrta za savjetovanje i usluge Coachingflow, kolumnistica portala Suvremena žena.

 

Opiši nam svoje viđenje suvremenu žene?

Aleksandra: Suvremena žena je osoba koja zna izraziti sebe, svoje kvalitete i zalagati se za svoj status u društvu. Zna i želi pružiti ruku podrške široj populaciji dijeleći svoje znanje i iskustvo.

Ona se nalazi u društvu velikih izazova, a svojom sposobnošću ne posustaje, već se prilagođava kako bi postigla svoj maksimum kao žena, majka, odgojiteljica, poduzetnica i aktivistica u društvu boljih mogućnosti.

 

Što je po tebi ono što najviše koči žene u uspjehu/napretku?

Aleksandra: Najveća kočnica za uspješnost žene su po mom mišljenju njihova uvjerenja, duboko sakrivena u njima. Iz iskustva znam da u ih 90 % slučajeva nismo uopće svjesne.

Kada dođem u poziciju da me moja uvjerenja koče, motiviram se rečenicom Henryja Forda
„Ako misliš da možeš i ako misliš da ne možeš, u oba si slučaju u pravu“. Ta rečenica me opet i ponovno vraća na početak da me podsjeti da su izbori samo i samo u mojim rukama.

Ovo govorim iz iskustva u radu sa ženama na svojim edukacijama.

 

Radiš li ono što voliš ili ima nešto čime bi se radije bavila?

Aleksandra: Radim ono što volim, no uz to i ono što moram raditi kako bi osigurala mjesečni „kruh“. Na putu sam stvaranja trenutka kada ću raditi samo ono što volim. To znači da će ono što volim raditi za mene, odnosno hranit će me, a ja ću to uzeti kao normalno i dalje strastveno uživati upravo u tom poslu. To je moj generalni cilj.

 

Što najviše voliš u poslu kojim se baviš? Koji su najveći izazovi?

Aleksandra: Najviše me motivira što sam beskrajno slobodna u kreiranju edukacija koje ću provesti, u istraživanju tržišta novim tehnikama rada koje uvodim svakodnevno.

Izazov je što stalno izlazim iz svojih okvira i susrećem se s nečim što nikada prije nisam radila. Na početku mi je malo frka, a onda kad uvježbam vidim da je to „peace of cake“.

 

Postoji li neka osoba koja je presudno utjecala na tvoju karijeru?

Aleksandra: Ima ih mnogo, a to su one koje su me pohvalile za neki uradak, one koje su mi dale otvorenu kritiku za neki moj rad, jer su to osobe kojima je stalo do mene.

To su osobe koje me prate na društvenim mrežama, koje mi šalju kilometarske e-mailove zahvale i podrške. Ne mogu izdvojiti niti jednu osobu posebno jer ona ne postoji i tu bih pogriješila. To su osobe kojima sam svakodnevno okružena i beskrajno zbog njih snažnija.

Kad padnem u apatiju i nemoć, samo se sjetim njih i što bi oni sada rekli na to, u sekundi postanem drugačija, bolja, motiviranija i sretnija.

 

Koje je tvoje najveće postignuće?

Aleksandra:  Moje najveće postignuće je kad padnem pa se brzo izvučem. A podijelila bih to kroz izreku koja nosi naslov „Točka“:

Točka
Misliti stalno iznova o grešci koju ste počinili jednom
najgora je moguća greška.
Stoga, stavite točku na prošlost.

Na što si osobito ponosna?

Aleksandra: Ponosna sam na svakog pojedinca koji je napravio svoj vlastiti uspjeh, pomak s početne pozicije k mjestu kojeg želi osvojiti, ma kako god bio malen njegov korak. I naravno, njegova svjesnost osobnih pomaka koje zna slaviti u svom srcu. Jer, naglašavam, ništa, ama baš ništa se ne podrazumijeva.

 

Što za tebe znači biti zdrava, sretna i uspješna, koji su tvoji prioriteti u životu?

Aleksandra: Probuditi se ujutro i prvo zahvalite tom jutru, Univerzumu, Bogu i Stvoritelju, te odgovoriti na prvo pitanje tog dana koji sam dobila na poklon: „Čemu će mi ovaj dan služiti?“
Nakon toga biram jednu meni najznačajniju stvar toga dana koju ću napraviti i fokusirati misli samo oko nje. Zašto? Posjetit ćete moje radionice i saznati zašto. Očekujem vas.

 

Kako održavaš tjelesnu aktivnost? Vježbaš li i koliko često?

Aleksandra: Treniram badminton u BK FLEX, vozim bicikl, a u korona izolaciji vježbam svojih mix Taichi vježbi, pilates vježbi i 5 Tibetanaca.

 

Vodiš li računa o zdravoj prehrani, što ti je osobito važno?

Aleksandra: Izuzetno mi je važna zdrava prehrana. Kako imam problema s probavnim sustavom, trebam jesti male količine i često, što je dobro jer se svako malo počastim zdravom hranom.
Kupujem domaće i imam svoj mali vrt.

Onoga dana kad će moj posao raditi za mene, a ne ja za njega, više ću se moći posvetiti vrtu i biljkama koje su dio mene. Danas vrtu i biljkama mogu posvetiti manje vremena i to ne kada ja želim, vrijeme za to pronalazim u rupama između poslova i sastanaka. Bez obzira na veliku količinu posla, važno mi je to ne zapostaviti, to bih savjetovala i drugima. Bolje svesti na minimum, nego potpuno eliminirati.

 

Aleksandra Ivanac na traviKako voliš provoditi slobodno vrijeme?

Aleksandra: Obožavam slobodno vrijeme. Ja sam inače pravi hedonist. Toliko uživam u njemu da ono postaje ritual. Dam si truda kako bih vrijeme koje imam samo za sebe provela što kvalitetnije. Pronađem na netu neki dobar film s visokim review-ima, ne gledam bilo što tek toliko da buljim u televizor. Moje gledanje telke je jednom ili dvaput mjesečno kad ja odredim posebno vrijeme za to. Prebacim film s kompa na veliki ekran, spečem si kokice, natočim pivicu, napravim palačinke i jednostavno, to je moja večer.

Uživam u još mnogo stvari, no sve se svodi na to da od tih trenutaka želim i napravim posebno mjesto svog života i uživanja. Ne dozvoljavam da gledam na sekunde, sate i dane svog života kao prosječnost, već da iz njih izvučem ili da ih oplemenim da postanu čudo za mene i druge.

 

Što bi voljela da možeš promijeniti u svom životu?

Aleksandra: Svoj život ne bi nikako mijenjala, no želim ga oplemeniti, obogatiti novim aktivnostima i ljudima. Od aktivnosti mislim na putovanja u meni posebna i željena mjesta, a od osoba mislim na jednog divnog partnera koji uživa u životu kao i ja i još mnogo divnih, posebnih, zanimljivih, pametnih i mudrih ljudi.

 

S koje tri riječi bi te opisali tvoji prijatelji?

Aleksandra: Ona ne staje!

 

Koji su tvoji životni snovi?

Aleksandra: Posao koji će raditi za mene, a ja ću svoje ideje u miru moći pretočiti na papir i u konkretnu aktivnost. Uglavnom neka to bude Centar, možda, Inova sa skupinom stručnjaka u svom području čiju ću franšizu proširiti diljem svijeta.

 

Što bi napravila kada bi na lutriji dobila veliki iznos novca? Koliko je po tebi novac presudan za sreću?

Aleksandra: Pitala sam se to tisuću puta. Uglavnom nije baš zanimljivo baviti se ovim problemom. Da, to je problem. Kuda sada s tim novcem. Prevelika količina nas zbunjuje. Tako bi nas i prevelika zarada zbunjivala, pa nam ona polako dolazi u život. Uči nas kako da raspolažemo s malom količinom novca koja se postupno povećava, kako bi bili spremni upravljati većom količinom novca. Da me je netko s 25 godina ubacio u sadašnji život koji živim s 49, zbog velikog šoka bi se totalno pogubila i izgubila sebe. Tako i velika količina novca na lutriji je stresan i šokantan čin na koji nismo spremni jer mu nismo dorasli.

 

Tvoj omiljeni citat?

Aleksandra: To je citat Bruce Lee-a.

„Čovjek ne treba akumulirati, nego eliminirati.
Ne treba nam dnevno povećanje, nego dnevno smanjenje.
Krajnje savršenstvo uvijek se svodi na jednostavnost.“

 

Tvoja poruka svima nama?

Aleksandra: Budite nježni i dobri prema sebi, ne zamjerajte si ni na čemu i isto tako tražite ili mnogo jače, inzistirajte to isto od drugih u odnosu na vas. Osoba koja ima takve manire prema sebi, nikako ne može biti drugačija prema drugima, već jednaka. Stoga pitajte se drugi put, koja to osoba stoji ispred vas s obzirom na njezin odnos prema vama. Ako je osoba pažljiva prema vama, vjerujete da je to ona morala prvo izgraditi sa samom sobom, i obrnuto, naravno.

Čuvajte se i strogo pazite za što i za koga trošite (ulažete) svoje vrijeme koje nam svima ionako prebrzo protiče kroz prste.

 

Foto: Aleksandra Ivanac, osobna arhiva

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.