Zdravi, sretni, zadovoljni… i možda sebični?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Molim vas, odlučite biti SEBIČNI! Sebičnost, nažalost, ima tako negativno značenje… Potpuno nerazumijevanje vlada oko riječi “sebičnost”.

 

Osho je rekao kako sebičnost jednostavno znači BITI SVOJ. Biti u sebi, osluškivati sebe i svoje potrebe… Stavljanje tuđih potreba ispred svojih plemenit je čin, ali dugoročno štetan. I onda, kada šteta nastane, dobijem upit od klijenta “Kako mi aromaterapija može pomoći?”. Nesanica, anksioznost, gastritis, kožne poteškoće, kronične urinarne infekcije, glavobolja, grlobolja…što god, samo odaberite.

Sebičnost ne znači da smo orijentirani samo na sebe i da ne marimo za druge, već da smo svjesni svojih kvaliteta i ne pristajemo na ono što nas ne zadovoljava, bili to međuljudski odnosi, posao ili nešto treće. Nemojte nikoga cijeniti. Cijenite samo sebe! I tada, kada napokon počnete cijeniti sebe, u tom ćete uvažavanju sebe početi cijeniti i cijeli svijet. Kako voljeti susjeda/bilo koga…ako ne voliš sebe?

Aromaterapija je neupitno moćna… eterično ulje ruže će uvijek precizno usaditi sjeme sebične ljubavi u nas, ylang-ylang će nas otvoriti i podariti nam samopouzdanje, sandal povezati s nama samima, vetiver spustiti iz oblaka i suočiti s ovdje i sada, citrusi ispuniti prostoriju pozitivnom energijom sunca, đumbir dati hrabrost samuraja, muškatna kadulja razbiti će uštogljenost i prosječnost, paprena metvica poslati će sve k vragu jer ona ne trpi laž… I tako dalje, i tako dalje… Međutim, eterična ulja postaju najsnažnija tek kada postanete sebični i tada, jedino tada, možda shvatite kako vam zapravo potpora aromaterapije i više nije potrebna.

Ako želite biti ZDRAVI, sretni i zadovoljni, važno je da slijedite sebe, svoje potrebe i želje, a ne da se neprestano prilagođava drugima i ispunjavate samo njihova očekivanja.

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.